(VIDEO) “Ministrica za pravosodje, za moj okus, dela dobro”- Zoran Janković bi še enkrat objel Dominiko Švarc Pipan – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ministrica za pravosodje, za moj okus, dela dobro”- Zoran Janković bi še enkrat objel Dominiko Švarc Pipan

(VIDEO) “Ministrica za pravosodje, za moj okus, dela dobro”- Zoran Janković bi še enkrat objel Dominiko Švarc Pipan

Zoran Jankovič je na redni torkovi tiskovni konferenci  komentiral tudi primer ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki  se je znašla po plazom kritik zaradi nakupa stavbe na Litijski.  Novinarje je zato zanimalo, kako kot poznavalec cen nepremičnin ko0mentira ali je ministrstvo za pravosodje  predrago kupilo to stavbo oziroma kakšno je njegovo mnenje:
“Premalo vem, razen kar sem spremljal po medijih, da bi povedal. Moje mnenje je mogoče, da bi pomagal tej razlagi je to, da je to klasičen birokratski način poslovanja nekaterih organov države, pa države.
Na koncu leta ostaja denar in tisti denar decembra je treba porabiti, ker potem imajo mnenje, ja če ga pa sedaj nisem porabil, pa ga drugo leto ne bom dobil.
Tu pri nas je razlika ne, če ni potrebe za nek oddelek, ga dobi drugi oddelek.  Ne glede na to, da skoči recimo, zmišljujem si sedaj, recimo kultura zato gre gor, pa pade šport ali pa obratno. Vedno zagovarjam tisto, da kupujemo tisto, kar je treba. Kako se bo razpletlo ne znam povedati, predvsem me zanima ta cenitev ne, ki jo mora nekdo zagovarjati.
Jaz mislim, da pravosodje dela dobro. Spremljal sem  vse to, kar je bilo objavljeno, pravosodna ministrica podpira oziroma men, da imajo sodniki prav, ko zahtevajo uresničitev sodbe ustavnega sodišča. Heci so pa taki ne, da je tudi pač druga možnost, da se pač zniža plače poslancem, županom tako ali tako, ker mi nismo pomembni, ampak zelo preprosto bi rekel: Ja sodniki imajo prav, jaz nikoli nisem komentiral sodb, imajo prav sodbo ustavnega sodišča je treba izpolniti. Zdaj samo vprašanje je  ali bo to jutri, čez šest mesecev, ker tudi predsednik vlade za tem stoji, da bodo to izpolnili. Zdaj se morajo dogovoriti z ostalimi sindikati, ki so zdaj podpisali tisti sporazum, kjer je en člen, če hočejo da obdržijo tisti sporazum s sindikati, imajo nek rok predpisan.

Jaz bi si zelo želel ampak izjemno bi si želel , da se ta saga konča z enim pravim sklepom, z eno pravo odločitvijo, da se začne graditi sodna palača, v Bežigrajskem dvoru, v tisti jami. Natečaj je narejen, izbran projektant, mislim , da so projekti že praktično tik pred zdajci za gradbeno dovoljenje. Ljubljana, Slovenija nedvomno potrebuje, jaz bi rekel, pa ne bi kaj našteval vsaj tri pomembne projekte. Vrstni red se bodo sami odločili, ampak eno je sodna palača, ki je lahko takoj ko je zgrajena v funkciji.  Konec koncev sodišče ima najete naše prostore na Gospodarskem razstavišču, ki so niti en semafor oddaljeni. Oni potrebujejo prostore, velike sodne dvorane za procese, kjer je veliko udeležencev.  Jaz sem specialist, ker hodim na sodišče, nikoli se nisem upravičil, tako, da vem , kako to zgleda ne. Potem je drugo klinični cente, ki mora dobiti zaključek s to stavbo. In jaz sem tudi bral ta intervju z direktorjem glavnega izvajalca in če ne dobi šest mesecev dogovora je to tragedija, res tragedija. Če bom imel priliko bom tudi ministrici za zdravje to povedal, tako da enostavno ne more se odločati šest mesecev na projekt, ki ima gradbeno dovoljenje. Če ima gradbeno dovoljenje to pomeni, da je vse zakonske naloge izpolnil. In kaj je že tretja zadeva po vašem mnenju? NUK2 Zdaj pravim za moj okus, NUK čakamo že 20 let, ampak za moj okus sodna plača, klinični center. Drugače pa ministrica za pravosodje, za moj okus, dela dobro
Spet bo to pisanje, kar spremljam jaz po tistem srečanju na Orlah, kjer so vsi te slike pokazali. Ne vidim problema, tovariš se je tudi objemal. Prav zato, takrat sem jo samo še enkrat srečal, pa sem jo tudi vprašal a zdaj ta objem ne gre več ,tako, da sva se kar vzdržala , da si ne bi kdo kaj mislil pa delal neke trapaste sklepe: Aha danes se je objemal, jutri je pa dobil sodbo ne. Ta je bila pa res hitro, sploh pri nas v pravosodju, za primer. Tako, da jaz mirno hodim, za razliko od drugih, čakam sodbo, kjer sem bil oproščen, tožilka se bo pritožila in pol je še en, to je ta hladilnica in jaz sem tudi javno povedal, da nočem , da se to pripelje do zastaranja, ker pri meni nobena stvar ni zastarala”.

COMMENTS

Wordpress (0)