“Glavno, da bo denar do takrat izhlapel” – Kdor pozna Sebastjana Vežnaverja ve, da je denar že na “varnem” – TOPNEWS.si

“Glavno, da bo denar do takrat izhlapel” – Kdor pozna Sebastjana Vežnaverja ve, da je denar že na “varnem”

“Glavno, da bo denar do takrat izhlapel” – Kdor pozna Sebastjana Vežnaverja ve, da je denar že na “varnem”

Po razkritju portala Necenzurirano in četrtkovih razkritjih v Tarči, da naj bi država za stavbo na Litijski cesti v Ljubljani preplačal, je pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan včeraj sporočila, da z državnim odvetništvom potekajo pogovori o sprožitvi postopka za ugotovitev ničnosti ali razveljavitev pogodbe.

Po razkritju portala Necenzurirano in četrtkovih razkritjih v Tarči, da naj bi država za stavbo na Litijski cesti v Ljubljani odštela preplačal, je pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan včeraj sporočila, da z državnim odvetništvom potekajo pogovori o sprožitvi postopka za ugotovitev ničnosti ali razveljavitev pogodbe.

Dominika Švarc Pipan je novinarjem ob seji državnega zbora dejala, da pogodba, ki temelji na napačnih ali prirejenih cenitvah, gotovo ne more obveljati. “Če smo bili prevarani bomo naredili vse, da iz tega posla tudi izstopimo,” je dejala Pipanova.

Seveda je malo verjetno, da bo država dobila nazaj denar, kljub razdrtju pogodbe in kdor pozna pozna Sebastjana Vežnaverja  tudi ve, da je denar že  spravil na “varno”. Kdaj pa ste slišali da je vrabec kmetu vrnil proso ki mu ga je pojedel. Kupnino 7, 7 milijona evrov je namreč ministrstvo že nakazalo konec decembra že nakazalo Vežanuerju. Ministrstvo pa je v položaju, ko nima ne stavbe ne kupnine, ki je tudi niso zavarovali. Zadevo pa je požegnala vlada, kar na dopisni seji, v času, ko je bila večina v mislih že na božično novoletnem dopustu.

Jasno je, da Vežnauer kupnine ne bo vrnil in sledila bo tožba za ugotovitev ničnosti pogodbe, ki jo bo država, glede na znana dejstva dobila, a kaj ji to pomaga, denarja pa zagotovo ne bo.  Vse skupaj pa bo trajalo več let.

 

“Prav gotovo dober gospodar vsaj v takšnih primerih nepremičnin, ki so zelo posebne, naroči cenitev, predvsem zaradi tega, ker se lahko cenitve med seboj zelo razlikujejo,” je za TV Dnevnik sinoči izjavil pravnik Miha Juhant, ki ve kaj govori, saj je bil tudi predsednik  upravnega odbora DUTB-ja.

Je pa zanimivo , da je na Vežanarjevi strani kot odvetnica zadevo vodila Nina Zidar Klemenčič, sicer bivša odvetnica predsednika SDS – Janeza Janše preden e “odkril” Francija Matoza. V Tarči so zadevo povezovali  z opozicijsko s SDS, češ da gre za zarotniško akcijo največje stranke v opoziciji proti koalicijski SD oziroma, da gre za sodelovanje sodelovanja med cenilko sicer članico SDS-a in stranko SDS.

Tisti, ki že desetletja spremljajo in poznajo background ter  DNK akterjev, ki nastopajo v zgodbi se seveda lahko nasmihajo se naslonijo nazaj in pripravijo kokice.

Čeprav poslanec Zvonko Černač, ki sicer v javnosti ni preveč simpatičen, zaradi svojih izjav in stališč, pa je imel v četrtkovi Tarči prav, ko je na vprašanje glede dejal: “Če bi živeli v neki urejni demokratično pravni državi, potem gospa ministrica tega danes tukaj ne bi razlagala, ampak bi že pred dnevi na vrata ministrstva, in še na katera druga, potrkali ustrezni organi, opravili ustrezna 48-urna pridržanja, zbrali dokazni material in potem, ko bi se ugotovilo, kaj je na stvari, bi opravili in posredovali javnosti svoje ugotovitve. Ker pa v taki državi žal ne živimo, bomo danes poslušali, kako nobene malomarnosti ni bilo, in jaz se bojim, da bo na koncu, pri tej neke vrste kriminalni zgodbi, podoben epilog kot pri vojaku v akciji, kjer je nek drug minister, po tistem, ko je zgodba prišla v javnost, dvomilijonski posel razklenil.”

Ob njegovem izvajanju sta se sicer pravosodna ministrica Dominika   Švarc Pipan in  Urška Klakočar Zupančič vidno nasmehnili. To je bil tudi razlog, da je Klakočar Zupančičeva s svojimi odzivi in zavijanjem oči nasmejala vso Slovenijo, čeprav je edini, ki se v tej zgodbi lahko nasmeje Sebastjan Vežanuer s šestimi milijoni v žepu.

Černačevo stališče  je sicer  nasmejalo gledalce  tudi  zaradi dejstvo, da ga je po odgovoru v zadrego spravila voditeljica, ki je dodala, da je bila omenjena cenilka članica SDS in celo tudi vodja službe na ministrstvu za pravosodje. Odgovoril je, da to njegovega mnenja ne spremeni.

COMMENTS

Wordpress (0)