Novi direktorica nacionalke Ksenija Horvat, direktor radia Mirko Štula, direktorico digitalnih vsebin Kaja Jakopič – Nekdanja urednica IP Jadranka Rebernik, na svojo pobudo, v informativno-izobraževalni program “Prisluhnimo tišini” – TOPNEWS.si

Novi direktorica nacionalke Ksenija Horvat, direktor radia Mirko Štula, direktorico digitalnih vsebin Kaja Jakopič – Nekdanja urednica IP Jadranka Rebernik, na svojo pobudo, v informativno-izobraževalni program “Prisluhnimo tišini”

Novi direktorica nacionalke Ksenija Horvat, direktor radia Mirko Štula, direktorico digitalnih vsebin Kaja Jakopič – Nekdanja urednica IP Jadranka Rebernik, na svojo pobudo,  v informativno-izobraževalni program “Prisluhnimo tišini”

Uprava Radiotelevizije Slovenija, ki je danes obravnavala vloge na ponovljene razpise za direktorje TV Slovenija, Radia Slovenija in digitalnih vsebin, je za direktorico televizije imenovala Ksenijo Horvat, za direktorja radia Mirka Štularja in za direktorico digitalnih vsebin Kajo Jakopič. Soglasje mora dati še svet zavoda, so sporočili z RTVS.

Na ponovljeni razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) je prispelo pet prijav, za direktorja Radia Slovenija in direktorja digitalnih vsebin pa po štiri prijave. Rok za prijavo se je iztekel 26. septembra.

Razpisni postopek za direktorje so ponovili, ker naj bi razpisna komisija ugotovila, da je več prijavljenih kandidatov v prvem razpisnem postopku oddalo nepopolne prijave.

Direktorja radia in televizije iščejo po tistem, ko je prejšnjima mandat prenehal z uveljavitvijo novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Ta je predvidela spremenjen način pri upravljanju zavoda. Novela je na novo predvidela tudi imenovanje direktorja digitalnih vsebin.

Iz Aktiva novinarjev Radia Slovenija, Aktiva novinarjev informativnega programa Televizije Slovenija in Aktiva MMC pa so na kandidatke in kandidate za direktorska mesta naslovili poziv, naj zaradi preglednosti in večjega zaupanja javnosti v njihovo prihodnje delo javno objavijo svoje kandidature oziroma programe in vizije delovanja na mestih, za katera so se prijavili. “Če gradimo boljšo, drugačno in sodobno radiotelevizijo, moramo spodbujati k čim večji transparentnosti postopkov na javnem zavodu RTVS, še posebej na položajih, ki so tako pomembni za izvajanje programskih vsebin,” so zapisali v pozivu.

K objavi programov kandidatov za direktorska mesta so sprva pozvali tudi upravo RTVS, a so iz slednje odgovorili, da te pravice nimajo oziroma da mora to dovoliti vsak kandidat posebej.

 

COMMENTS

Wordpress (0)