Ekstremno: Najprej poplave, potem pa vročinski val – TOPNEWS.si

Ekstremno: Najprej poplave, potem pa vročinski val

Ekstremno:  Najprej poplave, potem pa vročinski val

 

Italija se v teh dneh sooča z novim vročinskim valom. Število italijanskih mest, v katerih velja rdeče opozorilo pred vročino, se je včeraj  povečalo na osem, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Opozorilo so izdali za Rim, Firence, Bologno, Perugio, Brescio, Bolzano, Latino in Rieti.

V omenjenih osmih mestih pristojne oblasti tudi mladim, zdravim in telesno sposobnim svetujejo, naj se med 10. in 18. uro ne zadržujejo na prostem. Poleg tega še v šestih mestih velja oranžno opozorilo, in sicer v Genovi, Viterbu, Veroni, Trstu, Palermu in Frosinoneju.

Večino Italije je zajel nov vročinski val, na severu pa obstaja tudi nevarnost novih vročinskih neviht, so sporočili vremenoslovci.

Anticiklon Nero prinaša sončno vreme in visoke temperature v večji del države, temperature pa naj bi po skoraj vsej Italiji dosegle okrog 40 stopinj Celzija, kar je sicer nekoliko manj kot v dveh vročinskih valovih prejšnji mesec, so še povedali.

Konec tedna je bil  sončen in vroč. Dnevne temperature so se gibale od 25 do 30, ob morju tudi do 32 °C, v nedeljo in ponedeljek bo še za kakšno stopinjo topleje. Od torka do petka kaže na sončno vreme s temperaturami od 25 do 30 °C. Ob koncu tedna kaže na več možnosti ploh in neviht, nekoliko se bo tudi ohladilo. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

https://www.vreme-slovenija.si/ljubljana/napoved-10-dni.html

 

COMMENTS

Wordpress (0)