BBC: Poplave v Sloveniji “najhujša naravna katastrofa” – TOPNEWS.si

BBC: Poplave v Sloveniji “najhujša naravna katastrofa”

BBC: Poplave v Sloveniji “najhujša naravna katastrofa”

Ekstremne poplave v Sloveniji so povzročile za več sto milijonov dolarjev škode in umrle najmanj tri ljudi, je povedal predsednik vlade Robert Golob. Uničujoče vreme je bilo označeno za najhujšo naravno katastrofo v državi, potem ko je Agencija za okolje izdala rdeče opozorilo. Reševalci zdaj poskušajo priti do poplavljenih območij in sanirati škodo poroča britanski BBC.

Rekordne katastrofalne poplave v Sloveniji so v zadnjih dneh odmevale tudi v tujih medijih. O njih so obsežno poročali predvsem mediji v soseščini, nekaj pa tudi mediji iz drugih držav.

Silovite poplave, ki so po zadnjih podatkih terjale najmanj štiri smrtne žrtve in povzročile nepredstavljivo gmotno škodo, so polnile strani medijev tudi v tujini. Najpogosteje so pisali o obsegu silovitih poplav in smrtnih žrtev, med katerimi sta bila Nizozemca, odmevalo pa je tudi reševanje otrok iz vrtca v Mengšu.

Nizozemski mediji, med njimi NOS, AD in de Volkskrant, so pisali predvsem o umrlih nizozemskih turistih in petih pogrešanih Nizozemcih. V luči tega so opozorili še na evakuacije kampov in da je Slovenija zelo priljubljena med nizozemskimi turisti.

Obsežno in podrobno so o poplavah pisali predvsem mediji iz držav bivše Jugoslavije. Na Hrvaškem praktično ni bilo večjega medija, ki ne bi poročal o evakuacijah, smrti in obsežni škodi, ki so jo povzročile poplave. Pogosto so se hrvaški mediji v poročanju navezali tudi na razmere doma, saj se je poplavni val sedaj že preselil na Hrvaško, zaradi česar so že morali evakuirati več ljudi.

COMMENTS

Wordpress (0)