Ukrajinski mirovni predlog po vzoru Nemčije po drugi svetovni vojni – Nekdanji vplivni svetovalec predsednika Zelenskega Olesij Arestovič predstavil predlog delitve Ukrajine na vzhodni del pod nadzorom Nata in zahodni del pod nadzorom Rusije – TOPNEWS.si

Ukrajinski mirovni predlog po vzoru Nemčije po drugi svetovni vojni – Nekdanji vplivni svetovalec predsednika Zelenskega Olesij Arestovič predstavil predlog delitve Ukrajine na vzhodni del pod nadzorom Nata in zahodni del pod nadzorom Rusije

Ukrajinski mirovni predlog po vzoru Nemčije po drugi svetovni vojni – Nekdanji vplivni svetovalec predsednika Zelenskega Olesij Arestovič predstavil predlog delitve Ukrajine na vzhodni del pod nadzorom Nata in zahodni del pod nadzorom Rusije

Nekdanji vplivni svetovalec ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega Oleksij Nikolajovič Arestovič je predstavil mirovni načrt za Ukrajino. Arestovič trdi,  da je Ukrajini ponujen dober in zgodovinski dogovor za konec vojne.

Ta dogovor uporablja Nemčijo po drugi svetovni vojni kot model: 1) Ukrajina konča vojaški konflikt 2) Ukrajina je razdeljena kot Nemčija po drugi svetovni vojni, na vzhod pod ruskim nadzorom in zahod pod nadzorom Nata 2) Ukrajina sprejme izgubo ozemelj, vendar delitev črta še ni jasna 3) Ukrajina jamči, da si bo prizadevala za ponovno združitev z vzhodnim delom samo na miren način 4) Novo oblikovani zahodni del Ukrajine se pridruži Natu, kot je to storila Zahodna Nemčija. Nekdanji svetovalec ukrajinskega predsednika Oleksij Nikolajovič Arestovič je tak predlog označil za zgodovinsko priložnost.

https://twitter.com/MyLordBebo/status/1680665056403509251

 

Oleksij Nikolajovič Arestovič ( ukrajinsko : Олексій Миколайович Арестович) je bil rojen 3. avgusta 1975) in je nekdanji častnik glavnega direktorata za obveščevalne službe. Je bloger, igralec, politični in vojaški kolumnist ter propagandist, bil je govornik Trilateralne kontaktne skupine za Ukrajino . Od decembra 2020 do januarja 2023 je delal kot svetovalec za strateško komuniciranje urada predsednika Ukrajine .

Oleksij Arestovič se je rodil v Dedoplisqaru v Gruziji . Njegov oče je bil beloruski Poljak in mati Rusinja iz Voroneške oblasti , Arestovych je velik del svojega otroštva preživel v Belorusiji. Leta 1992 je diplomiral na šoli št. 178 v Kijevu .

Vpisal se je na biološko fakulteto Nacionalne univerze Tarasa Ševčenka v Kijevu . Leta 1993 je Arestovič začel nastopati v sodobnem kijevskem studijskem gledališču Black Square Theatre in zapustil šolo.

Psihološke seminarje in treninge je začel izvajati leta 2000. Leta 2003 je vstopil v avtorsko šolo “Človek med ljudmi” psihologa Absaloma Podvodnyja, ki jo je leta 2010 končal. Študiral je tudi teologijo na Visokem inštitutu za verske vede sv. Tomaža Akvinskega . Je aktiven bloger, s skoraj 200.000 sledilci na Facebooku in več kot 1,2 milijona (april 2022) na YouTubu. V anketi Fakty ICTV leta 2019 je bil Arestovič med 100 najboljšimi blogerji v Ukrajini .

Arestovič je diplomiral na vojaški akademiji v Odesi , ima diplomo vojaškega prevajalca. Po podatkih, ki jih je treba dodatno potrditi, je od leta 1994 do 2005 delal v glavnem direktoratu za obveščevalne dejavnosti ministrstva za obrambo Ukrajine in je rezervni podpolkovnik . Od leta 2014 pripravlja bojne enote v okviru programa ljudske rezerve, organizator dobrodelnega sklada za psihološko podporo vojski na območju protiteroristične operacije (2014–2017). Od septembra 2018 do septembra 2019 je služil v operaciji združenih sil pri Kramatorsku v 72. mehanizirani brigadi kot obveščevalni častnik.

Leta 2005 se je Arestovič pridružil skrajno desni politični stranki Bratstvo , ki jo je vodil Dmytro Korchynskyi . V tem obdobju se je večkrat udeležil konferenc in dogodkov Evrazijskega gibanja Aleksandra Dugina , kjer je aktivno nasprotoval oranžni revoluciji .Arestovič se je kot namestnik predsednika Stranke bratstva Korčinskega pojavil poleg Dugina v Moskvi in ​​imel govor proti možnostim Ukrajine za Nato in EUintegracija. Arestovič je dejal, da “Zahod ne more dati Ukrajincem možnosti, da ohranijo svojo kulturo, ampak bo namesto tega začel ponovno privatizirati strateško pomembne objekte. Ukrajinske tovarne bosta prevzela Washington in Bruselj.”
V začetku leta 2009 je skupaj s Korchynskyijem organiziral državljansko pobudo “Spravite vse ven”, katere naloga je bila “pripraviti oblasti k reševanju glavnih težav malih in srednje velikih podjetij ter avtoprevoznikov v državi” .
Junija 2009 je bil imenovan za namestnika vodje okrožne uprave Prymorskyi mestnega sveta Odese , vendar je bil po treh mesecih na lastno željo razrešen.

Leonid Kravčuk je 28. oktobra 2020 Arestoviča imenoval za svetovalca za informacijsko politiko in uradnega govorca ukrajinske delegacije v tristranski kontaktni skupini za Ukrajino na pogovorih v Minsku o rešitvi vojne v Donbasu . 1. decembra 2020 je vodja urada ukrajinskega predsednika Andriy Yermak imenoval Oleksiya Arestovicha za svojega svobodnega svetovalca za strateško komuniciranje na področju nacionalne varnosti in obrambe. Kravčuk, vodja tristranske kontaktne skupine, je opozoril, da je bila kandidatura Arestoviča izbrana zaradi njegovih vojaških izkušenj ter prisotnosti vizije in stališča do vprašanj, ki so predmet tristranske kontaktne skupine.

Po začetku ruske invazije na Ukrajino leta 2022 je Arestovič postal znan po svoji napovedi leta 2019 o neizogibnosti vojne z Rusijo. [36] Od začetka invazije 24. februarja 2022 je imel dnevne brifinge o razmerah kot svetovalec vodje urada ukrajinskega predsednika. Ti videoposnetki so mu prinesli veliko privržencev.

 

Arestovych je organizator psiholoških seminarjev in usposabljanj ter dobrodelni sklad za psihološko podporo vojski. Avgusta 2022 je Arestovič napovedal, da namerava kandidirati za predsednika Ukrajine, če se Volodimir Zelenskij ne bo potegoval za drugi mandat.
14. januarja 2023 je Arestovič podal napačno pripombo, da je ruska raketa Kh-22 uničila večnadstropno stanovanjsko stavbo v Dnipru , potem ko jo je zadel ukrajinski protinapad zračne obrambe. 16. januarja 2023 je tiskovni sekretar ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov dejal, da je Arestovičeva razlaga o tem, kaj se je zgodilo v Dnipru 14. januarja, verjetna, in krivdo za uničenje pripisal ukrajinski strani. Po ogorčenju glede Arestovičevih komentarjev se je 17. januarja 2023 opravičil in odstopil.

COMMENTS

Wordpress (0)