“Donald Trump me je posilil”- Nekdanja koluministka 79- letna E Jean Carroll trdi, da jo je Donald Trump posilil v garderobi veleblagovnice na Manhattnu “Ni kričala? Ni prič? Nihče tega ni videl?,” se brani Trump – TOPNEWS.si

“Donald Trump me je posilil”- Nekdanja koluministka 79- letna E Jean Carroll trdi, da jo je Donald Trump posilil v garderobi veleblagovnice na Manhattnu “Ni kričala? Ni prič? Nihče tega ni videl?,” se brani Trump

“Donald Trump me je posilil”- Nekdanja koluministka 79- letna E Jean Carroll trdi, da jo je Donald Trump posilil v garderobi veleblagovnice na Manhattnu “Ni kričala? Ni prič? Nihče tega ni videl?,” se brani Trump

Pisateljica, ki toži Donalda Trumpa na zveznem sodišču v Manhattnu zaradi posilstva, pravi, da se sprva ni oglasila, ker je bila “pripadnica tihe generacije”. Kolumnistka E Jean Carroll trdi, da jo je Donald Trump napadel v veleblagovnici na Manhattnu sredi devetdesetih let.

Trump je dosledno zanikal njene obtožbe in jih označil za “fikcijo”. V sredo je v nizu objav na svojem spletnem mestu družbenih medijev obtožbo označil Carroll za “prevarantsko in lažno zgodbo” in jo postavil pod vprašaj. “Ni kričala? Ni prič? Nihče tega ni videl?” je zapisal Trump

“Tukaj sem, ker me je Donald Trump posilil, in ko sem pisala o tem, je lagal in rekel, da se to ni zgodilo,” je v sredo na zveznem sodišču na Manhattnu povedala Carroll. “Lagal je in uničil moj ugled, jaz pa sem tukaj, da poskušam dobiti svoje življenje nazaj.”

Carroll, nekdanja svetovalka za revijo Elle, je pričala, da se je srečanje z gospodom Trumpom sprva začelo s spogledljivim norčevanjem, potem ko je pristopil k njej v trgovini Bergdorf Goodman in jo vprašal, ali bi mu pomagala kupiti darilo za prijatelja.

Povedala je, da se je šala hitro spremenila, ko jo je  Trump prosil, naj pomeri kos spodnjega perila, in ji sledil v garderobo. Ko je bil notri, je trdila, da je zaprl vrata, jo držal ob steni in jo posilil.

Sodnik je v ponedeljek zavrnil zahtevo Trumpove odvetniške ekipe za razveljavitev sojenja. Civilno sojenje zaradi posilstva in obrekovanja se je začelo prejšnji teden na zveznem sodišču v New Yorku.

Carroll je v ponedeljek že tretjič nastopila pred sodiščem in se soočila s še enim krogom zaslišanj Trumpovih odvetnikov, ki so nanjo pritiskali, zakaj ni prijavila domnevnega napada policiji. “Rojena sem leta 1943,” je rekla gospa Carroll. “Ženske, kot sem jaz, so bile naučene in usposobljene, da držijo brado pokonci in se ne pritožujejo.”

Carroll je dodala, da jo je domnevnega napada sram in da je verjela, da je za to kriva sama. Njeno pričanje je prišlo nekaj trenutkov po tem, ko je sodnik v ponedeljek zavrnil zahtevo Trumpove odvetniške ekipe za nepravilno sojenje.

V 18-stranskem pismu, ki je bilo vloženo v začetku tega tedna na zveznem sodišču v New Yorku, je Trumpov odvetnik Joe Tacopina obtožil ameriškega okrožnega sodnika Lewisa Kaplana, da je v sojenju izdajal “vsesplošno nepoštene in škodljive” odločitve. Trdil je, da je bilo “številno primerov” “nepravičnega ravnanja s strani sodišča, ki je bila večini priča porota”.

Trumpu ni treba pričati na sojenju, njegovi odvetniki pa so namigovali, da se verjetno ne bo pojavil pred sodiščem. Gospa Carroll je preživela večji del prejšnjega tedna, ko je poročala o domnevnem napadu, kasneje pa so jo navzkrižno zasliševali Trumpovi odvetniki.

V zahtevi za nepravilno sojenje je g. Tacopina trdil, da je sodnik “zaprl” njegovo zaslišanje, tudi ko je vprašal gospo Carroll, zakaj ni poskušala pridobiti posnetkov varnostnih kamer iz trgovine ali kričati med domnevnim napadom.

V zahtevi so sodnika pozvali, naj Trumpovim odvetnikom omogoči več “prostotre za navzkrižno zaslišanje Carroll] in njenih prič”. Gospa Carroll, 79, pravi, da se je napad zgodil v trgovini Bergdorf Goodman konec leta 1995 ali v začetku leta 1996.

Pravi, da sta se z gospodom Trumpom zaletela med nakupovanjem in trdi, da jo je kasneje napadel v eni od garderob v trgovini.

Trumpu grozi sojenje zaradi obtožbe kolumnistke o posilstvu V ponedeljek se je g Tacopina vprašal, zakaj se je gospa Carroll po domnevnem napadu večkrat vračala v trgovino Bergdorf Goodman.

“Bergdorf’s ni kraj, v katerega se bojim vstopiti,” je dejala.  Trump, ki kandidira na predsedniških volitvah leta 2024, je večkrat zanikal obtožbe Carroll.

Nekdanja kolumnistka revije Elle Carroll, je lahko vložila civilno tožbo proti  Trumpu, potem ko je New York leta 2022 sprejel zakon o odraslih preživelih. Zakon je žrtvam omogočal enoletno obdobje, da v zvezni državi vložijo tožbe zaradi spolnih zlorab zaradi zahtevkov, ki bi običajno presegli zakonsko zastaranje.

COMMENTS

Wordpress (0)