(VIDEO) Vračajo se vzt(r)ajniki Aleša Primca – Zoran Janković je na protest postal pozoren šele, ko so zavrteli pesem Hej brigade – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vračajo se vzt(r)ajniki Aleša Primca – Zoran Janković je na protest postal pozoren šele, ko so zavrteli pesem Hej brigade

(VIDEO) Vračajo se vzt(r)ajniki Aleša Primca – Zoran Janković je na protest postal pozoren šele, ko so  zavrteli pesem Hej brigade

Ljubljanski mestni svet je, kljub protestom pred mestno hišo, ga je organiziral del opozicije z Alešem Primcem,  odločil o podaji soglasja k izplačilom nagrad za delovno uspešnost delu vodstva Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana za 2021. Antonija Poplas Susič bo prejela 993,81 evrov nagrade za delovno uspešnost. Izplačilo nagrad vodstvu podprlo 24 mestnih svetnikov, 15 pa jih je bilo proti.

Popoldanski protest pred magistratom bil sicer usmerjen širše proti politiki župana mestne občine Ljubljana (MOL) Zorana Jankovića oziroma, kot so na transparentih zapisali  protestniki, proti  njegovi “diktatorski vladavini”. Ob predvajanju pesmi Hej brigade, si je dogajanje pred mestno hišo z okna svoje pisarne ogledal tudi župan Zoran Janković, vendar se je ob glasnem negodovanju protestnikov umaknil v notranjost magistrata.

Zbrane je pred magistratom nagovoril predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc, ki je opozoril, da “Janković nima gradbenega dovoljenja za gradnjo kanala C0 in okoljevarstvenih soglasij”, ter opozoril, da je tudi NIJZ “dal mnenje, da bi kanal C0 trajno ogrožal Ljubljančane”. Primc je po vzoru protestov pred Vrhovnim sodiščem, mimogrede pred mestno hišo je bilo veliko obrazov, ki smo jih srečali že na protestih v podporo Janezu Janši, napovedal, da se bodo protesti nadaljevali pred vsako sejo mestnega sveta.

https://twitter.com/DarkoVrsic/status/1630222073460142080

“Koalicija MOL-a se ukvarja z absurdi, kot je nagrajevanje tistih, ki so odgovorni, da so ljudje brez zdravnika,” pa je dejala svetnica stranke SLS Tina Bregant. Glavna ost protestov je bila sicer usmerjena proti gradnje kanalizacijskega kanala C0, kjer so nastopili tudi nekateri lastniki zemljišč preko katerih poteka gradnja kanala.

Množica pred mestni hišo v Ljubljani vzklika mafija, mafija. Žvižgi pa so bili namenjeni tudi proti predsednici države Nataši Pirc Musar, Robertu Golobu, Tanji Fajon in Luki Mescu, skratka vladajoči  koaliciji, ki Jankoviča po mnenju protestnikov podpira.

COMMENTS

Wordpress (0)