Člane sveta SMC “zelo motijo nenehne enostranske provokacije največje koalicijske partnerice” – Kljub temu pa na svetu stranke niso podprli izvolitve Karla Erjavca za mandatarja- Na svetu tudi kritike “na račun vodenja stranke ter privatizacije kadrovanja in financ” – TOPNEWS.si

Člane sveta SMC “zelo motijo nenehne enostranske provokacije največje koalicijske partnerice” – Kljub temu pa na svetu stranke niso podprli izvolitve Karla Erjavca za mandatarja- Na svetu tudi kritike “na račun vodenja stranke ter privatizacije kadrovanja in financ”

Člane sveta SMC “zelo motijo nenehne enostranske provokacije največje koalicijske partnerice” – Kljub temu pa na svetu stranke niso podprli izvolitve Karla Erjavca za mandatarja- Na svetu tudi kritike “na račun vodenja stranke ter privatizacije kadrovanja in financ”

Svet SMC je ponoči po skoraj sedemurni razpravi sprejel sklep, da ne podpira izvolitve Karla Erjavca za mandatarja. Ob tem so iz stranke sporočili, da bo SMC “v luči nenehnih enostranskih provokacij” največje vladne partnerice, “ki so v nasprotju z določili koalicijske pogodbe”, ostala odprta za dialog in sodelovanje z vsemi parlamentarnimi strankami.

“Člane sveta stranke zelo motijo nenehne enostranske provokacije največje koalicijske partnerice,” so po seji sveta zapisali v sporočilu za javnost. Zato bo, “v luči nenehnih enostranskih provokacij, ki so v nasprotju z določili koalicijske pogodbe in SMC postavljajo v neenakopraven položaj, SMC ostala odprta za dialog in sodelovanje z vsemi parlamentarnimi strankami, še posebej programsko sorodnimi strankami, ki morajo vložiti več napora v medsebojno povezovanje”. SMC tako “je in bo še naprej povezovalni člen političnega prostora,” so navedli v stranki.

V sporočilu so sicer še zapisali, da je na svetu SMC potekala “plodna in konstruktivna razprava o aktualni politični situaciji in predvsem o prihodnosti stranke”.

Svet je vodstvu naložil nalogo imenovanja delovne skupine, sestavljene iz po treh predstavnikov poslanske skupine, ministrov ali državnih sekretarjev, lokalnih odborov, Kroga seniorjev in Kroga mladih, ki pregleda in dokonča predlog programa stranke skupaj s strategijo revitalizacije stranke in ju predloži svetu v sprejem. O strateški in programski platformi za prihodnje politične poteze SMC bo svet razpravljal na prihodnji seji.

To je seveda uradno poročilo o sinočnji sveta stranke SMC, ki zanimivo sploh nima predsednika, ampak svet stranke vodi podpredsednik, dokaj neznani Andrej Valentinčič. Pred sejo sveta je bilo mogoče predvsem s strani nasprotnikov Zdravka Počivalška slišati precej kritičnih pripomb glede načina vodenja stranke, predvsem zaradi “privatizacije” kadrovanja, ki je v celoti prepuščeno predsedniku stranke Zdravku Počivalšku in pa na račun porabe finančnih sredstev.

Nekateri člani sveta stranke naj bi bili izrazito nezadovoljni, češ, “da stranka SMC sploh ne obstaja”, da ni “nobenih poročil o finančnem poslovanju” predvsem pa, da stranka sploh nima nobene besede pri kadrovanju in koalicijskih odločitvah, kjer je vse skupaj skoncentrirano v rokah Zdravka Počivalška, ki naj bi kadroval predvsem “ljudi iz svoj kroga”. Počivalšek naj bi tako v stranki “ohranjal statsu quo”, brez velikih političnih ambicij, da bi stranka sploh preživela in ostala na politični sceni tudi po naslednjih volitvah.

“SMC pa naj bi bila zgolj še sredstvo za njegove osebne ambicije in politično preživetje”, so bili kritični nekateri člani stranke, ki menijo, da stranka nima možnosti za politično preživetje ter da je vezana zgolj še na mandat sedanje Janševe vlade in koalicije. Počivalška naj bi bremenilo predvsem poročilo računskega sodišča, zato se v ozadju precej špekulira o tem, da bi vodenje prevzel nekdo drug, saj bi v primeru, če bo vse skupaj padlo na stranko, bila ta “le še politično truplo”.

COMMENTS

Wordpress (0)