(V ŽIVO) Danes pred novinarje stopila tudi predsednica stranke Tanja Fajon – Vrh SD-ja zvečer na sestanek z Golobom – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Danes pred novinarje stopila tudi predsednica stranke Tanja Fajon – Vrh SD-ja zvečer na sestanek z Golobom

(V ŽIVO) Danes  pred novinarje stopila tudi predsednica stranke Tanja Fajon – Vrh SD-ja zvečer na sestanek z Golobom

Predsednica SD Tanja Fajon  bodo danes ob 14. uri podala izjavo o aktualnem dogajanju v stranki SD povezanim z afero sodna stavba. To bo prvi nastop predsednice stranke SD po odstopu generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta in sinočnjem sestanku s predstavniki občinskih organizacij SD.

Predstavniki SD, ki jo v zadnjih tednih zaposluje razčiščevanje okoliščin domnevnih nepravilnosti nakupa prostorov za potrebe sodišč na Litijski cesti, se bodo po napovedih danes srečali tudi s premierjem Robertom Golobom. Na sestanku, sprva predvidenem za ponedeljek, je med drugim pričakovati tudi pogovor o nadaljnjem sodelovanju v koaliciji.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan in koalicijska SD se namreč v zadnjih dneh otepata očitkov o odgovornosti za negospodarni nakup sodnih prostorov. Afera je sicer po večdnevnem razčiščevanju med ministrico in njeno matično stranko, pa tudi predsednikom vlade že terjala prve politične posledice, a končnega epiloga še ni.

Švarc Pipan je tako prevzela objektivno odgovornost in po izgubi zaupanja vodstva stranke in več pozivih k odstopu tega v ponedeljek ponudila premierju Golobu. Predsednik vlade ga bo sprejel, a sta se z ministrico dogovorila, da ga predvidoma v tednu dni seznani z njenimi končnimi ugotovitvami glede spornega nakupa.

Napeto je ob tem tudi v ministričini SD. Zaradi očitkov o domnevnem vmešavanju v posel je v torek s funkcije generalnega sekretarja SD odstopil Klemen Žibert. V stranki zaradi dogajanja v minulih dneh vre, pojasnila so od Žiberta na sinočnjem sestanku terjali tudi predstavniki občinskih organizacij. Danes pa naj bi pred novinarje stopila tudi predsednica stranke Tanja Fajon.

Vodstvo SD ob tem čaka še sestanek s predsednikom vlade. Ta je bil sprva predviden za ponedeljek, a so ga zaradi zadržanosti nekaterih iz vodstva SD v kabinetu predsednika vlade prestavili in sporočili, da se bo Golob z ministri SD sestal danes. Na srečanju je bržkone pričakovati nadaljnje razčiščevanje o vlogi stranke pri omenjenem poslu, pa tudi o nadaljnjem sodelovanju v koaliciji. V stranki je bilo namreč čutiti kar nekaj nezadovoljstva po tem, ko premier ni sledil njihovim pozivom, naj ministrico Švarc Pipan tudi sam pozove k odstopu oziroma predlaga njeno razrešitev.

Predsedstvo SD pa bo danes zaključilo tudi dopisno sejo, po kateri je pričakovati sklic konference SD, najvišjega organa stranke med dvema kongresoma.

Izjavo Tanje Fajon ob 14.uri bomo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv-si:

COMMENTS

Wordpress (0)