Zvezde in izjave – Marjan Šarec na Facoboku: “Ravnam kot odgovoren predsednik vlade, ne kot predsednik LMŠ” – TOPNEWS.si

Zvezde in izjave – Marjan Šarec na Facoboku: “Ravnam kot odgovoren predsednik vlade, ne kot predsednik LMŠ”

Zvezde in izjave – Marjan Šarec na Facoboku: “Ravnam kot odgovoren predsednik vlade, ne kot predsednik LMŠ”

“Danes bomo na seji vlade odločali o predlogu za komisarja iz Slovenije. Odzivi so burni znotraj koalicije. Očitki so, da gre za napačen postopek, da se nisem posvetoval itd. O postopku govorijo isti, ki so pred petimi leti sodelovali pri popolnem fiasku, ko je vlada poslala tri kandidate, ki so se samopredlagali. Posledica je bila zavrnjena kandidatka na zaslišanju v Bruslju, prišlo je celo do hišnih preiskav, postopka KPK itd. Postopal sem najbolj, kolikor je mogoče, pravično. Nisem predlagal kandidata stranke LMŠ, a bi ga lahko. Predlagal sem kandidata, ki ni član nobene stranke. Pred petimi leti je bila naknadno predlagana kandidatka stranke, ki ob začetku izbora še niti ni bila v parlamentu. Res sem držal ime skrito do zadnjega, a izključno zaradi obrambe dostojanstva kandidata. Že tako je slišati zanj žaljive oznake in kritike. Pa ima bogato kariero. Je kdo od teh, ki se spotika ob izbor “uradnika”, ali sploh kdo iz Slovenije že zastopal predsedstvo EU v Evropskem parlamentu? In odgovarjal na vprašanja poslancev? Se je kdo od njih kdaj pogajal z Rusijo, ZDA, Azerbajdžanom o opazovanju njihovih volitev? Je kdo od njih vodil mednarodno ustanovo s 160 zaposlenimi in 20 mio eur letnega proračuna? Janez Lenarčič je to počel. Uspešno. Zdaj pa poslušamo o uradniku, ki ne zmore voditi? Vedno ista zgodba…podcenjevanje do zadnjega atoma moči.

Ne nazadnje je pa treba povedati, da ravnam tako kot menim, da je dobro za Slovenijo, ne za strankarske interese. Ravnam kot odgovoren predsednik vlade, ne kot predsednik LMŠ. Kandidata za komisarja ne bodo poslale v Bruselj stranke, temveč Vlada Republike Slovenije in v Evropski komisiji bo kandidat iz Slovenije.”

COMMENTS

Wordpress (0)