(VIDEO) Ko Janez Janša ni številka 1 v stranki SDS … – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ko Janez Janša ni številka 1 v stranki SDS …

(VIDEO) Ko Janez Janša ni številka 1 v stranki SDS …

Pozornost medijev je bila v soboto in ves pretekli teden  namenjena  predvsem dogajanju na Krasu. Morda je bil to tudi razlog, da so v Bovcu, kjer je bil Tabor opozicijske SDS, osrednji mediji dogajanje v najmočnejši opozicijski stranki “slabo pokrivali”, kar seveda zasluži “tovariško kritiko”, saj ssta za delovanje demokracije potrebni tako pozicija in opozicija in v novinarstvu nekako velja, da so mediji bolj benevolentni do opozicije in bolj kritični do vladajoče garniture. Vendar pustimo to.

V Bovcu ob tradicionalnem srečanju občinskih in mestnih odborov potekale tudi 21. letne športne igre, kjer je bila osrednja pozornost namenjena spopadu med člani izvršilnega odbora in med mladinci oziroma podmladkom stranke SDS.

Čeprav je bila osrednja pozornost namenjena Janez Janši pa v stranki vsaj vsaj ko gre za nogomet  ni številka 1. Janša je nosil številko 6, medtem, ko je bil ključni mož obrambe in napada Aleš Hojs osmica.

Da je stara garda že nekoliko utrujena se je najbolj pokazalo prav na spektaklu in nekakšnem vrhuncu celotnega performansa  v Bovcu, kjer so mladinci gladko z 5 proti 1 premagali izvršilni odbor, kar bi lahko  bil znak “utrujenosti materiala” po treh desetletjih vodenja stranke in sodeč po videnem bi lahko  rekli, da “popuščajo”.

Tisti, ki so imeli osebno priložnost spoznati vodjo SDS-a Janeza Janšo, sicer pravijo, da Janša slabo ali pa enostavno ni prenašal porazov pa čeprav je šlo  za nogomet je hotel enostavno zmagati. V spopadu med mladinci in vodstvom stranke, ki so ga kot rečeno gladko dobili mladi sicer ni bilo videti kakšnega pretiranega upora ali pa slabe volje.

 

COMMENTS

Wordpress (0)