Trumpov govor: Zrušen rekord na Twitterju, Melania pustila cel Kongres brez sape – TOPNEWS.si

Trumpov govor: Zrušen rekord na Twitterju, Melania pustila cel Kongres brez sape

Trumpov govor: Zrušen rekord na Twitterju, Melania pustila cel Kongres brez sape

Podjetje Twitter je sporočilo, da je bilo približno tri milijone tvitov napisanih v zvezi s prvim govorom predsednika ZDA Donalda Trumpa v Kongresu.

S tem je bil zrušen predhodni rekord za največ napisanih tvitov, ki je znašal 2.6 milijona tvitov.

Največ odzivov je bil deležen poziv republikancev za ukinitev in zamenjavo Akta o pristopnejši zdravstveni negi, ki je bil sprejet za časa administracije bivšega predsednika ZDA Baracka Obame.

Podjetje Google je sporočilo, da je bilo najpogosteje postavljeno vprašanje med govorom predsednika Trumpa “Kdo je napisal govor Donaldu Trumpu?”.

Prav tako je veliko število ljudi postavilo vprašanja, kot so na primer, koliko je predsednik visok in ali je republikanec ali demokrat.

melania

Prva dama ZDA Melania Trump je prišla v Kongres, kjer je spremljala govor svojega moža v kostimu, vrednem 10.000 dolarjev, piše ameriški portal “Refinery 29“.

Za izhod v svet žena šefov ameriške države je izbrala oblačilo spomladanske kolekcije “Michael Kors“. Cena sakoja je skoraj 5.000 dolarjev, krila pa 4.600 dolarjev.

To ni prva pojava v javnosti gospe Trump v oblačilih ameriškega brenda. Na inauguraciji svojega soproga je nosila kreacijo Ralpha Laurena, na sastanku s soprogo japonskega premiera Aki Abe pa kreacijo Calvina Kleina.

Po pisanju Refinery29 je predhodna prva dama Michelle Obama prav tako podpirala ameriške dizajnerje, vendar pa je raje nosila enodelne obleke. Trumpova pa ima raje komplete s krilom.ivanka trump

Za nekatere je prva dama ZDA vsekakor stilska ikona, medtem ko redni kritiki ne izpustijo nobene priložnosti za kritiko. Tako so na Twitterju opazili, da je imela prva dama ZDA preglobok dekolte in da njena stilska oprava ne ustreza dogodku v Kongresu, temveč prej neki novoletni zabavi.

 

Niti styling Donaldove najstarejše hčerke Ivanke Trump ni šel skozi neopaženo. Očetova ljubljenka se je pojavila v tesni telirani bordo rdeči obleki iz satena, kritiki na Twitterju tudi za njeno stilsko kombinacijo niso imeli pretiranih besed hvale.

Ko je Ivanka na internetu objavila fotografijo s soprogom z besedami “pripravljena na govor v Kongresu”, je takoj sledil odgovor: “Ljubica, to je govor v Kongresu, ne pa koktajl zabava.”

K.R.

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Drago Stanovnik 6 let

    Sedaj mi je jasno zakaj SLO oblastniki nimajo normalnih žena. ;-(