(VIDEO) Na sinočnjem sprejemu pri Joeju in Jill Biden v Beli hiši tudi premier Robert Golob in Tina Gaber  – TOPNEWS.si

(VIDEO) Na sinočnjem sprejemu pri Joeju in Jill Biden v Beli hiši tudi premier Robert Golob in Tina Gaber 

(VIDEO) Na sinočnjem sprejemu pri Joeju in Jill Biden v Beli hiši tudi premier Robert Golob in Tina Gaber 

Ameriški predsednik Joe Biden in prva dama Jill Biden sta sinoči priredila  uradno slovesnost ob prihodu Natovih zaveznikov in partnerjev v Beli hiši .

Kot so zapisali na vladnem profilu X sta se “premier  Robert Golob in gospa Tina Gaber  včeraj v Beli hiši udeležila sprejema in večerje predsednikov držav in vlad, ki ju je gostil  ameriški predsednik Joe Biden s soprogo dr. Jill Biden

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Predsednik Joe Biden je v sredo zvečer na večerji, ki jo je gostil v Beli hiši, nagovoril voditelje Nata in njihove soproge ter nazdravil zavezništvu in skupnim vezim med članicami zavezništva.

“Z Jill sva počaščena, da imava toliko tesnih zaveznikov in tesnih prijateljev v isti sobi,” je dejal predsednik in dodal, da je “pred 75 leti, ko sta naši državi ustanovili Nato, nekdanji predsednik Truman rekel in citiram: ‘Kar smo ‘to, kar bom naredil tukaj, je sosedsko dejanje,'” so besede Bidna povzeli pri CNN.

Biden, ki si ob vrhu Nata striktno pomaga s teleprompterjem, a se je rahlo spotaknil ob njegove besede, rekoč, da »zavezniki v tej sobi ne samo, da si delimo skupen jezik, ne delimo skupnega jezika, mi si – nimamo skupne meje, ampak smo sosedje. Sva soseda, saj imava skupna prepričanja.« “Vsi smo sosedje, ker smo tam drug za drugega,” je dejal Biden. “Soseska, v kateri sem odraščal, to počneš … ko so nasilneži grozili bloku, si stopil.”
»Vedeli smo, da je naša hiša varnejša, ko je bila varnejša celotna soseska,« je dejal. “Ta preprosta, a globoka ideja je v središču našega zavezništva,” je dejal Biden. “Našim narodom je omogočilo, da se z močjo in odločnostjo soočijo z vsako grožnjo, predvsem pa je omogočilo ženskam in moškim, generacijam, da spoznajo življenje v svobodi, varnosti in demokraciji.” Nazdravil je Natu in »naši soseščini narodov. Naj se še naprej krepimo in zbližamo.” Biden je bil videti pozoren, ko je Jens Stoltenberg podal svoje pripombe, občasno se je smejal in na koncu svoje pripombe nazdravil.

COMMENTS

Wordpress (0)