Predsednik v svoji karieri dobil veliko bitk, “toda edina bitka, ki je ne more dobiti, je bitka s časom” – George Clooney je pozval Joeja Bidna, naj se umakne iz predsedniške tekme v ZDA – TOPNEWS.si

Predsednik v svoji karieri dobil veliko bitk, “toda edina bitka, ki je ne more dobiti, je bitka s časom” – George Clooney je pozval Joeja Bidna, naj se umakne iz predsedniške tekme v ZDA

Predsednik v svoji karieri dobil veliko bitk, “toda edina bitka, ki je ne more dobiti, je bitka s časom” – George Clooney je pozval Joeja Bidna, naj se umakne iz predsedniške tekme v ZDA

George Clooney je  pozval Joeja Bidna, naj se umakne iz predsedniške tekme v ZDA, nekaj ur po tem, ko je višja demokratka Nancy Pelosi zavrnila vprašanja, ali naj nadaljuje. Hollywoodski igralec in ugledni zbiralec sredstev Demokratske stranke je dejal, da je predsednik v svoji karieri dobil veliko bitk, “toda edina bitka, ki je ne more dobiti, je bitka s časom,”poroća BBC.

Clooney and Pelosi heap pressure on Biden campaign https://t.co/b4KphLhxzG

— BBC News (World) (@BBCWorld) July 10, 2024

Njegove pripombe so prišle nekaj ur po tem, ko se je  Nancy  Pelosi, nekdanja predsednica predstavniškega doma, pridružila vse večji zaskrbljenosti v stranki in dejala, da “zmanjkuje časa”, da bi se Biden po katastrofalni razpravi konec prejšnjega meseca odločil, ali bo ostal v tekmi proti Donaldu Trumpu.
Clooney je v The New York Timesu dejal, da je “uničujoče to reči”, toda  Biden, ki ga je srečal na zbiranju sredstev pred tremi tedni, ni bil “Joejev velik zajebanec” Biden leta 2010. Ni bil. celo Joe Biden leta 2020.
“Bil je isti človek, ki smo mu bili vsi priča na razpravi,” je dejal. »Naši strankarski voditelji nam morajo nehati govoriti, da 51 milijonov ljudi ni videlo tega, kar smo pravkar videli. “Gre za starost. Nič več,” je nadaljeval. “S tem predsednikom novembra ne bomo zmagali.” Naraščajoče nestrinjanje se je pojavilo med enim najbolj posledičnih tednov v kampanji za ponovno izvolitev gospoda Bidna, ko gosti ključni vrh Nata v Washingtonu.
Na MSNBC’s Morning Joe je Pelosi na vprašanje, ali podpira ponovno izvolitev predsednika Bidna, dejala: “Želim, da naredi, kar koli se odloči.” “Na predsedniku je, da se odloči, ali bo kandidiral. Vsi ga spodbujamo, da se tako odloči, saj časa zmanjkuje. Videti je bilo, da njen odgovor ignorira ponavljajočo se izjavo gospoda Bidna v ponedeljek v istem programu, da je zavezan ostati v tekmi.
Predsednik se trudi ohraniti moralo v svoji stranki od svojega nastopa v razpravi proti Trumpu 27. junija. Od takrat je okoli ducat izvoljenih demokratov v zasebnih in javnih komentarjih predlagalo, naj opusti volilno kampanjo. V torek je Michael Bennet iz Kolorada postal prvi senatni demokrat, ki je javno nasprotoval. Čeprav  Bidna ni pozval k dokončnemu odstopu, je dejal, da bo Trump zmagal na volitvah, po možnosti s “plazom”. Drugi so bili veliko bolj neposredni. Kongresnica iz Severnega Jerseyja Mikie Sherril je v izjavi dejala: “Prosim ga, da izjavi, da se ne bo potegoval za ponovno izvolitev.”
Nancy  Pelosi je priznala pritisk in je v sredo dejala: “Vsem sem rekla – počakajmo. Karkoli že mislite, povejte nekomu zasebno, vendar vam tega ni treba dati na mizo, dokler ne vidimo, kako bomo,  vendar sem zelo ponosna na predsednika.”

COMMENTS

Wordpress (0)