(VIDEO) Vladimir Putin Kim Jong Unu kaže, kako voziti rusega rolls-royca Aurus – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vladimir Putin Kim Jong Unu kaže, kako voziti rusega rolls-royca Aurus

(VIDEO) Vladimir Putin Kim Jong Unu kaže, kako voziti rusega rolls-royca Aurus

Ruski predsednik Vladimir Putin in severnokorejski voditelj Kim Jong-un sta se v sredo izmenično vozila naokoli v rusko izdelani limuzini Aurus, potem ko je Kremelj sporočil, da je Putin Kimu podaril eno od luksuznih vozil. V skrbno organizirani priložnosti za odnose z javnostmi, ki je potekala ob strogih varnostnih ukrepih, sta voditelja izkoristila trenutek, da pokažeta, kako tesen je postal njun delovni odnos med Putinovim pompom polnim obiskom Pjongjanga , njegovim prvim v skoraj četrt stoletja.

Do njunega izleta je prišlo potem, ko sta voditelja podpisala dogovor, ki je vključeval medsebojno zavezo o obrambi, kar je ena najpomembnejših potez Rusije v Aziji v zadnjih letih, za katero je Kim dejal, da pomeni “zavezništvo”. Videoposnetek, ki ga je objavila ruska državna televizija, prikazuje Putina, kako skoči za volan črnega blindiranega aurusa, ki je njegov uradni predsedniški avto v Rusiji, Kim pa se usede na sovoznikov sedež.
Avto je nato prikazan med vožnjo po cesti, ki se vije skozi skrbno negovan park, preden se ustavi. Videti je Korejca v obleki z belimi rokavicami, ki je odprl vrata Kimu, preden je odhitel, da bi zadržal Putinova vrata.

Putin in Kim sta nato prikazana, kako hodita drug ob drugem in klepetata na poti v gozdu, za njima pa hodita dva moška, ​​domnevno prevajalca. Kim, ki naj bi bil navdušen avtomobilski navdušenec, je nato prikazan, kako vozi Putina nazaj. Eden od Putinovih pomočnikov je prej v sredo povedal , da je ruski voditelj Kimu kot darilo podaril rusko izdelano limuzino Aurus. Putin je Kimu podaril prvo limuzino Aurus februarja letos, sta takrat sporočili obe državi, kar pomeni, da ima zdaj vsaj dve vozili.

 

 

 

 

Aurus Senat, retro oblikovan po limuzini ZIL iz sovjetskega obdobja, je uradni ruski predsedniški avtomobil in Putin se je z njim peljal na svojo zadnjo inavguracijsko slovesnost v Kremlju maja. Ko je Kim septembra lani obiskal vzhodno Rusijo, mu je Putin pokazal eno od vozil. Kim je sedel poleg Putina v avtu in videti je bilo, da uživa.
Kim ima veliko zbirko luksuznih tujih vozil, ki so bila verjetno pretihotapljena, saj resolucije Varnostnega sveta ZN prepovedujejo izvoz luksuznega blaga v Severno Korejo. Opazili soga v limuzini maybach, več mercedesih, rolls-royce phantomu in športnem terenskem vozilu lexus. Aurus Motors je leta 2021 začel izdelovati svoje avtomobile v ruski regiji Tatarstan, približno 1000 kilometrov (620 milj) od Moskve.
Visoki ruski uradnik je prejšnji mesec dejal, da bo Rusija letos začela izdelovati avtomobile Aurus v nekdanji Toyotini tovarni v Sankt Peterburgu. Rusija išče načine, kako uporabiti avtomobilske tovarne, ki so ostale nedelujoče, potem ko so se nekateri svetovni proizvajalci avtomobilov umaknili z ruskega trga po Putinovi odločitvi, da februarja 2022 pošlje več deset tisoč vojakov v Ukrajino. Zahodne sankcije, ki so bile od takrat uvedene proti Rusiji, so pripomogle k močnemu zvišanju cen novih avtomobilov in povečale tržni delež kitajskih proizvajalcev, medtem ko so nekateri ruski proizvajalci avtomobilov za masovni trg imeli težave. Po podatkih ruske analitske agencije Autostat je bilo letos v Rusiji prodanih 40 avtomobilov znamke Aurus.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)