Intuicija Tine Gaber, ki je živčna, ko Golob leti s falconom, ki je “skoz neki pokvarjen”, je bila točna – TOPNEWS.si

Intuicija Tine Gaber, ki je živčna, ko Golob leti s falconom, ki je “skoz neki pokvarjen”, je bila točna

Intuicija Tine Gaber, ki je živčna, ko Golob leti s falconom, ki je “skoz neki pokvarjen”, je bila točna

Na vladnem letalu falcon je med letom v Bruselj, kamor je v ponedeljek potoval predsednik vlade Robert Golob, prišlo do manjše tehnične težave, so pojasnili na ministrstvu za obrambo. Golob je zato danes iz Bruslja v Pariz na podpis sporazuma o polnopravnem članstvu v Esi letel skupaj s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.

“Vsakič ko takole gre, sem malo živčna kar se tiče tega našega prekrasnega aviona, ki je skoz neki pokvarjen, ampak OK, saj se bo kmalu javil, da je tam,” je dejala Gabrova v posnetku, ki ga je posnela, ko je bil Golob na poti v Jordanijo.

Na ministrstvu so pojasnili še, da je posadka med letom izvedla postopke v skladu s pravili proizvajalca, pristanek pa je bil izveden varno in v skladu z načrtovanim letom. Po pristanku je posadka v skladu z vzdrževalno organizacijo postopala po navodilih proizvajalca. Ob tem na ministrstvu predvidevajo, da bo tehnična težava odpravljena v sredo.

Na falconu je bilo sicer letos opravljenih šest popravil z namenom odprave napak, vključno z zadnjo tehnično težavo, so še sporočili.

Golob je v ponedeljek s falconom letel v Bruselj na neformalno večerjo o razdelitvi vodilnih položajev v institucijah EU, danes pa se bo v Parizu udeležil podpisa sporazuma o polnopravnem članstvu v Evropski vesoljski agenciji (Esa).

Od tam bo Golob z redno letalsko linijo odletel v München, kjer se bo udeležil poslovne investicijske konference, se srečal s predsednikom vlade svobodne dežele Bavarske in si ogledal četrtkovo nogometno tekmo med Slovenijo in Srbijo na evropskem prvenstvu v nogometu. Od tam pa se bo v Slovenijo vrnil s službenim avtomobilom, so za STA pojasnili v kabinetu predsednika vlade.

COMMENTS

Wordpress (0)