(V ŽIVO) Na Gospodarskem razstavišču danes na kongresu DESUS-a volijo novega predsednika – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Na Gospodarskem razstavišču danes na kongresu DESUS-a volijo novega predsednika

(V ŽIVO) Na Gospodarskem razstavišču danes na kongresu DESUS-a volijo novega predsednika

Na današnjem kongresu DeSUS-a se bosta za vodenje stranke pomerila dva kandidata: nekdanji minister Vlado Dimovski in Vincenc Gajser. Vlado Dimovski profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti je bil minister za delo iz vrst SD v zadnji Drnovškovi in v Ropovi vladi,  Vincenc Gajser pa je v stari DESUS-ovec in prihaja iz Desusovega podravskega odbora.

Dosedanji predsednik Anton Rifelj in nekdanji poslanec stranke SAB, zdaj pa član stranke DeSUS in vodja Desusovega pokrajinskega odbora južna Primorska Marko Bandelli sta se kandidaturi odpovedala iz različnih razlogov.

Stranka je sicer sodelovala tudi na nedeljskih evropskih volitvah. Nosilec liste, ki sta jo skupaj oblikovala Desus in Dobra država, je bil nekdanji dopisnik RTVS Uroš Lipušček. Skupna lista je zbrala 2,22 odstotka glasov; prehitela je Zelene Slovenije in stranko Nič od tega.

Izjavo za medije in fototermin po izvolitvi novega vodstva stranke DeSUS v okviru programsko-volilnega kongresa stranke, na katerem bodo med drugim analizirali aktualno politično dogajanje ter razpravljali o prihodnosti stranke in države (predvidoma po 12. uri) bomo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu.

 

COMMENTS

Wordpress (0)