“Če se ne bo nič spremenilo vam garantiram, da bomo dobili četrto Janševo vlado” – Še dobro, da je Robert Golob v Ameriki, da ni slišal, kaj je sinoči pri Eriki v Tarči govoril Matjaž Nemec – TOPNEWS.si

“Če se ne bo nič spremenilo vam garantiram, da bomo dobili četrto Janševo vlado” – Še dobro, da je Robert Golob v Ameriki, da ni slišal, kaj je sinoči pri Eriki v Tarči govoril Matjaž Nemec

“Če se ne bo nič spremenilo vam garantiram, da bomo dobili četrto Janševo vlado” – Še dobro, da je Robert Golob v Ameriki, da ni slišal, kaj je sinoči pri Eriki v Tarči govoril Matjaž Nemec

Štiri dni po evropskih volitvah je Erika Žnidaršič v studio Tarče povabila vse predsednike parlamentarnih strank. “Asta Vrečko in Matej Tonin sta prišla Matjaž Han je bil službeno v Srbiji. Robert Golob na dopustu v Dallasu, Janez Janša pa bi prišel, če bi prišli vsi predsedniki, zato je zdaj doma,” je v uvodu povedala voditeljica Eria Žnidaršič. A tudi Matjaž Nemec (SD), Matej Arčon (Svoboda), Romana Tomc (SDS), ki so se poleg Aste Vrečko (Levica), Mateja Tonina (NSi), udeležili Tarče, niso razoćarali.

“Gospod Nemec je bila to nezaupnica koaliciji. Premier se čudi taki izjavi, ki je prišla iz stranke SD?,” je Matjaža Nemca izzvala Erika.

Matjaž Nemec: “Jaz mislim, da je to edina realna izjava. Prvi korak se začne z zavedanjem o stanju v državi. Namreč volitve so pokazale svoje, glede na medijski prostor, ki se je za Levico in Socialne demokrate tako zaprl v zadnjih štirinajstih dneh, bi se skoraj zgodilo, da bi imeli samo dva poslanca, kajti tudi SD-ju mogoče ne bi uspelo.”

Erika: “Kaj se je pa zgodilo po vašem mnenju?”

Matjaž Nemec “Jaz mislim, da marsikomu prija, da se politična scena v Sloveniji polarizira, da bi imeli dve politični stranki, ki bi dejansko bile hegemon na obeh političnih polih in s tem eliminirali vse partnerje. To se dogaja že vrsto časa. Seveda žrtve tega smo manjše stranke, kljub temu, da imamo tradicijo. Mi sicer prihajamo iz zelo težkega obdobja šestih mesecev, ko primerjamo od afere do afere. Moram reči, da to ni bila največja afera je bila to najbolj izpostavljena afera, ki se je dotaknila socialnih demokratov. In glede na stanje na volitvah se mi zdi, da je največji nasprotnik levice prav levica sama in sami se bi si omogočamo pav zaradi parcialnih interesov posameznikov pa političnih strank, da bi dejansko zaživeli in vsi skupaj delali v korist državljanov..,” je debato zagrel Nemec.

Gotovo je veliko resnice v tem, kar je Gospa Tomc povedala,, ampak ni to takšen rezultata , da bi razumeli kot nezaupnico vladi. Mi smo vseeno kot koalicijske stranke dobili tri mandate. Res j , da bi lahko bilo bistveno slabše. Tisto, kar je razumeti v tem trenutku, da tu gre za resno opozorilo. Naša vlada mora očitno svoje obljube začeti realizirati in spremeniti predvsem odnos med seboj in odnos do državljan in državljanov. To je dejstvo, če ne bomo odkrito govorili o tem, potem bomo samo čakali na to, kar govori gospod Tonin, čez eno leto bomo naredili bilanco in se pripravljali na volitve in bo teh reform zelo malo izpeljanih..,” je nadaljeval Nemec, ki je v nadaljevanju razjezil še Asto Vrečko koordinatorko Levice.

.
“Tisto , kar je treba poudariti, dovolite za sekundo in je za volitve zelo pomembno, predvsem za levi politični pol . Mi smo na novo nastalih listah, oziroma strankah izgubili čez 35.000 glasov ,če prištejemo še glasove , ki jih je Levica dobila, pridejo ti glasovi do 60.000 se pravi. Se pravi, da levo volilno telo je vrglo stran 60.000 glasov To je bistveno več, kot smo jih socialni demokrati uspeli spraviti. O tem sem želel v svojem uvodnem nagovoru opozorit celotno levo politično sfero, da je konec igerc, da če se ne bomo poenotili, če ne bomo iskrni drug do drugega, da si bomo pomagali, ne pa metali polena pod noge .  To kar doživljamo mi zadnjih šest mesecev, pa ne samo od opozicije, da ne bo nesporazumov, potem je z nami konec in bomo dobili novega mogoče Prebiliča, ki bo neko novo upanje… Ta petnajstletni poskus z novimi obrazi je danes pred veliko  veliko preizkušnjo. Pa naj me poslušajo tisti, ki imajo moč vplivati na to. Jaz sem doživljal svojo kampanjo zelo zelo razžaloščen, ko smo imeli noter stanovanja, ko smo govorili o helikopterski pomoči  medtem, ko ni bilo moč v razpravah govoriti niti o EU. Govorili smo o referendumih namesto, da bi govorili pred kakšnimi izzivi je EU, ki so bistveni,  o katerih govorimo mi danes medtem, ko je pa premier Golob vsak dan prišel z novimi in novimi obljubami. In tu gre opozorilo predvsem njemu, kot partnerju, kot prijatelju, da se moramo začeti ukvarjati predvsem sami s seboj, ne pa z drugimi.”

Matej Tonin je kot predsednik stranke in nosilec liste Nove Slovenije dosegel dokaj slab izid. Nabral je vsega skupaj 16.500 glasov, pol manj kot Peter Gregorčič z liste SLS-a in tudi bistveno manj od Matjaža Nemca.

Izide in “desne zdrahe” je komentiral Janez Pogorelec, član izvršilnega odbora NSi-ja. “Gregorčič, ki je, o tem naj nihče ne dvomi, eksponent SDS-a v SLS-u, je naredil dober izid, a tudi stal desno sredino enega mandata in dvotretjinske zmage na teh volitvah, kar je previsoka cena za desne zdrahe!” je zapisal na Facebooku.

Matej Tonin ga je sinoči Pogorelca  nadgradil z izjavo: “Jaz mislim , da je bil naš rezultat seveda soliden v danih okoliščinah, da smo bili dve leti s konstantnimi napadi s strani naših kolegov z desne strani, kjer je tudi Janez Janša v zadnjem tednu pozival , da je glas za Novo Slovenijo, glas za tranzicijsko levico, oziroma na drug strani, nam je Svoboda pošiljala pozdrave v obliki hišnih preiskav in drugih napadov. In jaz mislim, da v takih okoliščinah je Nova Slovenija pokazala veliko odpornost, da ima svojo bazo, da ima svojih 50.000 ljudi, ki se je odzvalo in jim res hvala lepa, da so prišli na volitve dali glas za Novo Slovenijo.”

Erika: Predsednik SDS-a je navrgle , da je Nova Slovenija od zmagovite stranke na evropskih volitvah pred 20- timi leti prišla do zadnjega mesta zdaj pod vašim vodstvom?”

Matej Tonin: “Jaz sem naredil eno analizo in jaz mislim , d av zadnjih pol leta jaz na račun Janeza Janše nisem izrekel ničesar. Janez Janša je pa v tridesetih dneh volilne kampanje v 21-tih dneh napadel Novo Slovenijo. In jaz mislim , da tukaj je zadeva preprosta in jasna. Mi smo se odločili za samostojno pot in mi smo jasno povedali, da se ne nameravamo nikomur podrejat in tudi ta rezultat teh volitve je jasen dokaz, da sodelovanje je potrebno, ampak za sodelovanje je potrebno tudi spoštovanje.”

COMMENTS

Wordpress (0)