(V ŽIVO) Glas ljudstva Janše Jenulla danes “razgalja besede in dejanja kandidatov” – Nika Kovač spremenila lokacijo, namesto Gospodarskega razstavišča na Trg republike – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Glas ljudstva Janše Jenulla danes “razgalja besede in dejanja kandidatov” – Nika Kovač spremenila lokacijo, namesto Gospodarskega razstavišča na Trg republike

(V ŽIVO) Glas ljudstva Janše Jenulla danes “razgalja besede in dejanja kandidatov” – Nika Kovač spremenila lokacijo, namesto Gospodarskega razstavišča na Trg republike

Prihodnosti Evrope ne smemo prepustiti hujskačem, manipulatorjem in skrajnežem, ki skrbijo predvsem za svoje interese in interese kapitala, so nevladne organizacije, zbrane v civilno iniciativo Glas ljudstva, opozorile na novinarski konferenci, na kateri so predstavile ugotovitve ob koncu kampanje za evropske volitve.

V nevladni organizaciji Umanotera so med analizo političnih kampanj za evropske volitve ugotovili, da mnoge politične stranke demonizirajo zeleni prehod, je dejala Gaja Brecelj.

V Pravnem centru za varstvo človekovih pravic in okolja so med kampanjo zaznali 60 spornih izjav. Največ jih je bilo na družbenih omrežjih, kar kaže, da te kandidati uporabljajo manj kritično. Največ zavajajočih in celo “zlonamernih” izjav so beležili pri Mateju Toninu (NSi) in Zoranu Stevanoviću (Resni.ca), je ugotovitve povzela Katja Miklavčič.

V Zagovorniški skupini za pravične evropske volitve za ženske so med volilno kampanjo skušali razložiti, kako evropska politika kroji vsakodnevno delovno in zasebno življenje. Njihova predstavnica Živa Humer je pozdravila odločitev političnih strank, da na volilnih listah uporabijo sistem t. i. zadrge, izpostavila je tudi, da je bila udeležba kandidatk v medijskih soočenjih boljša kot v preteklosti.

V inštitutu Danes je nov dan pa so naredili aplikacijo izvoli.eu, ki je volivcem pomagala preveriti, s katero stranko se najbolje ujemajo. Odgovori strank na vprašanja, ki so jim jih postavili za potrebe aplikacije, pa bodo služili kot zaveza, da se bodo politiki med mandatom držali svojih besed, je prepričan Peter Mišič z inštituta.

 

Novinarsko konferenco civilne iniciative Glas ljudstva ob koncu kampanje za evropske volitve, na kateri bodo predstavili svoje ugotovitve ter nekaj izsledkov vseslovenske terenske kampanje EUforija, sodelovali bodo direktorica Umanotere Gaja Brecelj, Katja Miklavčič iz Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja, predstavnica Ženskega lobija Slovenije in Peter Mišic z inštituta Danes je nov dan; pred Hišo EU bomo ob 10.uri prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

 

COMMENTS

Wordpress (0)