(V ŽIVO) Janša taktično naprej umaknil, nato pa ponovno vložil nov predlog za razpis posvetovalnega referenduma o priznanju Palestine – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Janša taktično naprej umaknil, nato pa ponovno vložil nov predlog za razpis posvetovalnega referenduma o priznanju Palestine

(V ŽIVO) Janša taktično naprej umaknil, nato pa ponovno vložil nov predlog za razpis posvetovalnega referenduma o priznanju Palestine

Največja opozicijska poslanska skupina SDS je danes v DZ vložila nov predlog za razpis posvetovalnega referenduma o priznanju neodvisnosti in suverenosti Palestine. Kot je na seji pojasnil predsednik SDS Janez Janša, so prvi predlog umaknili iz tehničnih razlogov, v novem predlogu pa so popravili obrazložitev predloga.

Ob začetku seje o priznanju Palestine je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič sporočila, da je SDS umaknila prvi predlog za razpis posvetovalnega referenduma, ki ga je vložila v ponedeljek.

Poslanci SDS s prvopodpisano Jelko Godec pa so nato med potekajočo razpravo DZ o predlogu sklepa vlade za priznanje Palestine vložili nov predlog za posvetovalni referendum.

 

Kot je na seji pojasnil Janša, so prvi predlog umaknili iz tehničnih razlogov, v novem pa so popravili obrazložitev predloga. Dejal je, da s posvetovalnim referendumom želijo vladi ponuditi 30 dni časa, da se opravi razmislek in se priznanje opravi v najbolj primernem trenutku.

Poudaril je, da je 30-dnevni rok, ki mora preteči pred glasovanjem o priznanju Palestine, ustavna zakonska in poslovniška obveza, DZ pa o predlogu danes ne more glasovati.

Poslanska skupina SDS v nadaljnjih postopkih pred iztekom 30-dnevnega roka ne bo sodelovala, je še napovedal Janša, poslanci SDS pa so nato sejo zapustili.

Predsednica DZ je v odzivu dejala, da gre za eklatantno zlorabo posvetovalnega referenduma.


COMMENTS

Wordpress (0)