(VIDEO) Zakaj Robert lahko, Aleš in Franc pa ne? – Jaša očita dvojne vatle: “Golob se lahko pred volitvami s fuzbalerji slika, Aleš Hojs pa ni smel čestitat Pogačarju in Rogliču” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zakaj Robert lahko, Aleš in Franc pa ne? – Jaša očita dvojne vatle: “Golob se lahko pred volitvami s fuzbalerji slika, Aleš Hojs pa ni smel čestitat Pogačarju in Rogliču”

(VIDEO) Zakaj Robert lahko, Aleš in Franc pa ne?  – Jaša očita dvojne vatle: “Golob se lahko pred volitvami s fuzbalerji slika, Aleš Hojs pa ni smel čestitat Pogačarju in Rogliču”

Predsednik vlade Robert Golob se je včeraj srečal s slovensko moško nogometno reprezentanco, si ogledal njen trening in ji zaželel uspešen nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v nogometu.. Golobu je kapetan slovenske reprezentance. Jan Oblak podaril  nogometno žogo, predsednik vlade Robert Golob in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pa dres slovenske reprezentance z napisom Golob in številko 24.

 

 

Evropsko prvenstvo poteka v Nemčiji med 14. junijem in 14. julijem 2024, slovenska reprezentanca pa je med udeleženkami prvič po 24 letih.

 

Do tu vse lepo in prav, če ne bi obiska na družbenih omrežjih pozorno spremljali tudi Janez Janša , Aleš Hojs & ostali, ki so dan pred tem stopili v bran Alešu Hojsu in Francu Brezniku.  Kandidata SDS za evropska poslanca Aleš Hojs in Franc Breznik sta na družbenih omrežjih X in Instagram objavila čestitko šampionu z njegovo zmagovalno fotografijo, to pa “opremila” še z logotipom in predvolilnim sloganom stranke SDS. Mediji so Hojsa in Breznika  dobesedno raztrgali.

 

“Čestitke Tadeju in vsem našim kolesarjem,” je na omrežju X zapisal Hojs in dodal besedico prEUdarno, kar je slogan SDS na evropskih volitvah.

Premier dr. Golob se je v izjavi za medije poklonil nogometašem, pa tudi vsem drugim slovenskim športnikom. “Rad bi osebno in v imenu države ter vlade izkazal naše spoštovanje in zahvalo športnikom, ki so najboljši ambasadorji naše države,” je dejal.

Poudaril je, da se vlada zaveda povezanosti med športom, turizmom in gospodarstvom, zato je področja združila pod enim ministrstvom. »Eden od rezultatov povezovanja je tudi prihajajoči poslovno investicijski kongres, ki bo potekal vzporedno z evropskim prvenstvom,« je izpostavil.

Predsednik vlade se bo namreč 19. junija udeležil slovensko-nemškega poslovno investicijskega kongresa Invest&Connect: Slovenian Business Field, ki bo dan pred nogometno tekmo v Münchnu. Kongres bo potekal v organizaciji Nogometne zveze Slovenije, SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarstvo turizem in šport in ob podpori Slovenske turistične organizacije, Veleposlaništva Republike Slovenije v Nemčiji, Generalnega konzulata Republike Slovenije v Münchnu in Slovensko-nemške gospodarske zbornice. Na kongresu se bo predsedniku vlade pridružila slovenska gospodarska delegacija, z nemškimi partnerji pa bodo spregovorili o izzivih slovensko-nemškega poslovnega sodelovanja, avtomobilski industriji kot paradnem konju sodelovanja med državama ter prihodnosti sodelovanja med gospodarstvoma na področjih visokih tehnologij in inovacij.

»To bo lep dogodek, na katerem bomo lahko tudi skozi šport ali športno priložnost naslovili druženje gospodarstvenikov med dvema pomembnima trgovinskima partnericama, Slovenijo in Nemčijo, tako na področju avtomobilske in vesoljske industrije kot tudi naprednih tehnologij,« je naznanil premier in dodal, da verjame, da bo omenjeno sodelovanje med športom, turizmom in gospodarstvom plodno.

»Še enkrat čestitke za uvrstitev in veselim se tekem, ki si jih bom tudi sam ogledal. Našim fantom in tudi navijačem želim obilo športnih užitkov,« je sklenil predsednik vlade dr. Robert Golob.

 

COMMENTS

Wordpress (0)