(V ŽIVO) Javno predvolilno soočenje kandidatnih list v organizaciji iniciative Glas ljudstva Jaše Jenulla – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Javno predvolilno soočenje kandidatnih list v organizaciji iniciative Glas ljudstva Jaše Jenulla

(V ŽIVO) Javno predvolilno soočenje kandidatnih list v organizaciji iniciative Glas ljudstva Jaše Jenulla

Glas ljudstva bo danes priredil reprizo javnega predvolilnega soočenje političnih strank z ljudstvom na Trgu republike , ki je potekalo 24. aprila,  ko so  organizirali alternativno soočenje političnih strank.

Javno predvolilno soočenje kandidatnih list v organizaciji iniciative Glas ljudstva bo danes ob 17. uri na Trgu republike, so sporočili iz omenjene iniciative. Na soočenju bodo sodelovali kandidati za evropske poslance Irena Joveva (Gibanje Svoboda), Nataša Sukič, Dan Juvan in Luka Omladič (Levica), Matjaž Nemec in Lucija Karnelutti (SD), Violeta Tomič, Tjaša Zorc Rupnik in Darko Hribar (Nič od tega), Vladimir Prebilič, Urša Zgojznik in Klemen Belhar (Vesna – zelena stranka), Uroš Lipušček (DeSUS in Dobra država) ter Nada Pavšer in Valerija Korošec (Zeleni Slovenije), so še sporočili iz iniciative Glas Ljudstva.

Dogodek bomo prenašali  živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

Danes ob 17. uri JAVNO SOOČENJE KANDIDATOV IN KANDIDATK ZA EVROPSKI PARLAMENT, ki bo na Trgu narodnih herojev (park ob Parlamentu)

Pogum za soočenje z ljudstvom so zbrali v Gibanju Svoboda (Irena Joveva), Levici (Nataša Sukič, Dan Juvan in Luka Omladič), Socialnih demokratih (Matjaž Nemec in Lucija Karnelutti), Nič od tega (Violeta Tomič, Tjaša Zorc Rupnik in Darko Hribar), Vesni – zeleni stranki (Vladimir Prebilič, Urša Zgojznik in Klemen Belhar), listi DeSUS in Dobre države (Uroš Lipušček) in Zelenih Slovenije (Nada Pavšer in Valerija Korošec).

V demokratični družbi izvoljeni predstavniki in predstavnice transparentno in neposredno komunicirajo z najširšo javnostjo in civilno družbo. Zato verjamemo, da je nujno pred volitvami v takšnem duhu organizirati soočanja s kandidatkami in kandidati v odprtem fizičnem prostoru v živo, onkraj studijskih žarometov in v naprej pripravljenih govorov, v prostoru, kjer jim ima vsakdo možnost postaviti svoja vprašanja ter neposredno slišati njihove odgovore.

Pred nami so pomembna vprašanja, ki bodo oblikovala prihodnost Evrope. Kateri interesi bodo zastopani v naslednji sestavi Evropskega parlamenta? Katera vizija Evrope bo prevladala: Evropa nestrpnosti, sebičnosti in sovraštva ali pa Evropa solidarnosti, strpnosti, miru in sodelovanja?

Soočenje je priložnost, da kandidatom in kandidatkam iz oči v oči zastavimo relevantna vprašanja o njihovih stališčih in namerah glede bistvenih evropskih tem, obenem pa jim jasno in glasno predamo svoja sporočila, Pomembno je, da se zavedajo, da jih izvoli ljudstvo, katerega potrebe morajo naslavljati in zato zagovarjati politike, ki služijo ljudem in naravi, ne pa kapitalu. Zdaj je torej čas, da skupaj zahtevamo nedvoumne odgovore in jasne zaveze od bodočih poslancev in poslank v Evropskem parlamentu!

Zato vas pozivamo, da se nam pridružite na soočenju in nam pomagate, da dosežemo čim več ljudi, saj ste mediji ključen element pri informiranju volivk in volivcev.

Za vsa morebitna vprašanja ali dodatne informacije smo vam na voljo na

info@glas-ljudstva.si ali na +386 (0)30 687 688.

V upanju na vašo udeležbo vas lepo pozdravljamo!

Civilna iniciativa Glas ljudstva

COMMENTS

Wordpress (0)