Putin naj bi se, ob strogih varnostnih ukrepih in spremstvom štirih letal Sukhoi 35, udeležil pogrebne slovesnosti ob smrti iranskega predsednika Raisija – TOPNEWS.si

Putin naj bi se, ob strogih varnostnih ukrepih in spremstvom štirih letal Sukhoi 35, udeležil pogrebne slovesnosti ob smrti iranskega predsednika Raisija

Putin naj bi se, ob strogih varnostnih ukrepih in spremstvom štirih letal Sukhoi 35, udeležil pogrebne slovesnosti ob smrti iranskega predsednika Raisija

“Putin bo odpotoval v Iran s strogimi varnostnimi ukrepi in spremstvom 4 letal Sukhoi 35,” je v torek zapisal Globe Eye News na svojem računu X.”Udeležil se bo pogrebne slovesnosti iranskega predsednika Raisija,” je dodal vir. Ruski predsednik Vladimir Putin je pred tem v ponedeljek poslal Iranu svoje sožalje zaradi mučeništva iranskega predsednika Raisija in dejal, da je svoje življenje posvetil služenju domovini.

“Seyed Ebrahim Raeisi je bil izjemen politik, katerega vse življenje je bilo posvečeno služenju domovini.” “Upravičeno je užival visoko spoštovanje svojih rojakov in velik ugled v tujini.”

“Kot pravi prijatelj Rusije je dal neprecenljiv osebni prispevek k razvoju dobrososedskih odnosov med našima državama in si zelo prizadeval, da bi jih pripeljali na raven strateškega partnerstva,” je dejal Putin, poroča Sputnik.

 

 

 

 

 

Iranski predsednik Ebrahim Raeisi in zunanji minister Hossein Amir-Abdollahian sta umrla v helikopterski nesreči v severozahodni provinci Vzhodnega Azarbajjana.

Helikopter, v katerem sta bila predsednik Raeisi in njegova spremljajoča delegacija, je strmoglavil v nedeljo v gozdu Dizmar, ki leži med mestoma Varzaqan in Jolfa v provinci Vzhodni Azarbajjan.

Prevažal je Raeisija, Amir-Abdollahiana, guvernerja vzhodnega Azarbajjana Maleka Rahmatija, vodjo petkovih molitev mesta Tabriz Seyyeda Mohammada Alija Al-e Hashema in člana predsednikove ekipe telesnih stražarjev Mahdija Mousavija. Na krovu helikopterja so bili med drugimi tudi pilot helikopterja, kopilot in posadka.

Predsednik Raeisi in njegova spremljajoča delegacija sta se vračala s slovesnosti ob otvoritvi jezu na reki Aras z azerbajdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevim.

COMMENTS

Wordpress (0)