“Vinska vigred” – Nasilnež v Metliki napadel nosilca liste SLS za evropske volitve Petra Gregorčiča – TOPNEWS.si

“Vinska vigred” – Nasilnež v Metliki napadel nosilca liste SLS za evropske volitve Petra Gregorčiča

“Vinska vigred” – Nasilnež v Metliki napadel nosilca liste SLS za evropske volitve Petra Gregorčiča

Na petkovi prireditvi v Metliki so posredovali policisti, saj je 20-letni moški udaril moškega, nato pa v bližini prevračal kontejnerje za smeti in motil javni red in mir. Nasilnež je napadel nosilca liste SLS za evropske volitve Petra Gregorčiča, so na omrežju X zapisali v SLS, kjer dejanje najostreje obsojajo.

Policisti so bili o kršitvi javnega reda in miru obveščeni nekaj po 22. uri. Nasilneža so izsledili. Ker ni upošteval navodil in ukazov policistov, so ga odpeljali v prostore za pridržanje. 20-letniku, ki je bil pod vplivom alkohola, bodo zaradi prekrška z elementi nasilja in neupoštevanja zakonitega ukrepa izdali plačilni nalog v znesku 438 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

V SLS so se policiji zahvalili za hitro in korektno ukrepanje. “Ker ne želimo, da dogodek zasenči evropske volitve, Gregorčič in kandidati danes aktivno nadaljujejo kampanjo,” so še zapisali.

“Napad se je zgodil iz nič,” je za N1 povedal Gregorčič. Kot je dodal, je njegova kolegica začela vpiti, s tem pa je po njegovi oceni preprečila eskalacijo dogodka. Poklicali so policijo. “Vprašali so me, ali bom vložil kazensko ovadbo, pa sem rekel, da se s tem ne bom ukvarjal, zato je bil samo prekršek. Moj trenutni fokus je volilna kampanja,” je še povedal za portal.

COMMENTS

Wordpress (0)