(VIDEO) Kako je pesem “Hej brigade”, neuradna himna slovesnosti pri Jankoviću, včeraj spravila v zadrego Natašo Pirc Musar? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako je pesem “Hej brigade”, neuradna himna slovesnosti pri Jankoviću, včeraj spravila v zadrego Natašo Pirc Musar?

(VIDEO) Kako je pesem “Hej brigade”, neuradna himna slovesnosti pri Jankoviću, včeraj spravila v zadrego Natašo Pirc Musar?

“Gospe in gospodje zaključili pa bomo tradicionalno  – s Partizanskim pevskim zborom in znamenito pesmijo Hej brigade,” je svečano slavnostno sejo včeraj na ljubljanskem gradu zaključila povezovalka programa Bernarda Žarn. Dvorana je navdušeno ploskala, voditeljica Žarnova pa je nadaljevala: “Da nam bo lepo in toplo ob srcu in da nas znova spomnijo, da za nas ni pregrad in ne mej.”
Medtem je celotna dvorna brez pomisleka vstala nekaj zadržkov pa je imela predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je za nekaj trenutkov obsedela na stolu pogledala naokoli in videla, da sedita tudi predsednik državnega sveta Marko Lotrič in predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević. Ko sta tui ta dva vstala je vstala tudi Pirčeva, ki je bila vsaj sodeč po posnetku vidno nejevoljna vstala tudi sama.

Kdo ve morda je imela v mislih? Morda  kašne bodo reakcije  glede na izkušnjo Alenke Bratušek, ki je prireditvi v Stožicah leta 2013 prepevala revolucionarno Bandiero Rosso, kar so ji  potem večkrat  zavrteli in očitali v  Janševi  SDS.

 

Čeprav je večina v  dvorani, tudi Bratuškova brez zadržkov  in iz srca prepevala refren pesmi: “Dokler tu so brigade, Kdor zemljo nam ukrade? Na Slovenskem smo mi gospodar!,” je Pirčeva le nemo zrla predse in nemo čakala kdaj bo vsega skupaj konec.

COMMENTS

Wordpress (0)