” Et tu, Mirko?” – Janez Janša nekdanjemu novinarju Mirku Mayrju očita, da laže v podkastu “Politika in kokice” – TOPNEWS.si

” Et tu, Mirko?” – Janez Janša nekdanjemu novinarju Mirku Mayrju očita, da laže v podkastu “Politika in kokice”

” Et tu, Mirko?” – Janez Janša nekdanjemu novinarju Mirku Mayrju očita, da laže v podkastu “Politika in kokice”

“Novinarji vprašajo recimo novega predsednika SD-ja, kaj pa neka mešana koalicija v bodoče? In takoj obrambni mehanizem: “Ne naša prioriteta je le levosredinska vlada”. Ampak moram reči, da isto, vprašajo nekoga desno od sredine, kaj pa mogoče vlada z SD-jem ali pa ne vem z kom: “Ne ,ne, ne, ne … naša prioriteta je desni pol. Poslušajte naša prioriteta je, da dohitimo Čehe za začetek, potem pa še katere. Jaz mirno postavljamo tezo, še ena zelo kontroverzna v današnjem podkastu mi se 2024 za osamosvojitev ne bi bili sposobni zmeniti,” je v podkastu “Politika in Kokice”  povedla Mirko Mayer. Mayer  je sicer nekdanji novinar v oddaji Svet na Kanalu A, od leta 2014 do 2023 pa je deloval na Planet TV, kjer je bil odgovorni urednik informativnega programa. Od 1. decembra 2023 je svetovalec madžarske medijske hiše TV2 Media Group.

Čeprav Mayer velja za najbolj ostrega kritika Svobode in Golobove vlade ter za,  vsaj sodeč po njegovih zapisih na družbenem omrežju X, za varovanca  SDS-a in Janeza Janše je doživel ostro kritiko  s strani šefa.  “Dobro veste, da to ni res, Mirko Mayer. Stranka SDS je vedno vabila na koalicijske pogovore tudi stranke z levega pola in 3x sestavila mešano koalicijo. Opoziciji je nudila sodelovanje preko Partnerstva za razvoj. Izključuje tranzicijska levica. Čemu torej ta očitna laž?, je bil do Mayerja  oster Janez Janša  na družbenem omrežju X.

Po Janševem tvitu je sledila “ustrezna obdelava” s strani sledilcev predsednika SDS na X-u.

Sicer pa Mirko Mayer očitno ni stopil na žulj Janezu Janši ampak ga je maja 2o22 ostro napadel tudi Igor Kršinar v Reporterju v članku: “Mirko Mayer se je pred volitvami udinjal Janši in zlorabljal Planet TV z namišljenimi aferami o Golobu, zdaj pa se spet obrača po vetru”. Novinar Reporterja Kršinar  mu je takrat očital, da se kot “urednik Planet TV Mirko Mayer  obrača po političnem vetru kot vetrnica. Najprej je zaprisegel Marjanu Šarcu, nato se preko Zdravka Počivalška priklonil Janezu Janši, zdaj pa naj bi se kljub vsemu umazanemu delu, ki ga je opravil za odhajajočo vlado, že dal na razpolago novim gospodarjem.”

COMMENTS

Wordpress (0)