(VIDEO) Kako je starodobna jadrnica iz Izole postala zvezda hollywoodskega filma Afterburn – s Samuelom L. Jacksonom in Daveom Bautisto v glavnih vlogah ? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako je starodobna jadrnica iz Izole postala zvezda hollywoodskega filma Afterburn – s Samuelom L. Jacksonom in Daveom Bautisto v glavnih vlogah ?

(VIDEO) Kako je starodobna jadrnica iz Izole postala zvezda hollywoodskega filma Afterburn – s Samuelom L. Jacksonom in Daveom Bautisto v glavnih vlogah ?

Morda niste vedeli, da v Izoli obstaja Društvo  ljubiteljev starih bark, ki se že leta trudi okoli sebe zbrati vse ljubitelje in lastnike starih bark. Podobne društva ima  sicer veliko predvsem pomorske držav.  Društvo ljubiteljev starih bark Izola ima 25 članov. Vsako leto konec septembra organizirajo regato starih abbrk, ki se je udeleži od 30 do 40 starih plovil. Dogodka se udeležijo tudi barke iz Italije in Hrvaške, zato sta običajno gosta tudi župan Benetk in župan Rovinja. Prireditev, ki se dogaja v Izoli  pa vsako leto privabi vse več obiskovalcev in udeležencev. Čeprav gre  tudi za promocijo mesta Izole in države Slovenije , saj pridejo obiskovalci in občudovalci starih bark od vsepovsod  pa  za razliko od drugih držav in okoliških mesti  (tudi Trst)  društva nima podprto iz nobene strani, ne občinske ne državne. Regato tako organizirajo s svojimi lastnimi prispevki člani društva, za nameček pa na koncu  plačajo mestu Izola še stroške za priveze bark, ki pridejo na regato.

 

Čeprav so Izolani še kako  dobro poznajo svetopisemsko zgodbo o tem, da noben prerok ni dobro sprejet v domačem kraju, saj so to izkusili na lastni koži,  pa  se utegne zgodba že kmalu obrniti, saj so pritegnili pozo hollywoodskih producentov filma Afterburn,  ki ga snemajo v Bratislavi.  Film Afterburn je ameriška produkcijska hiša začela snemati konec aprila letos v Bratislavi z zvenečimi hollywoodskimi imeni v glavnih vlogah – Dave Bautista, Samuel Jackson, Olga Kurylenko ter  zajetnim  50-milijonskim proračunom.
Eden od članov filmske ekipe producenta Steva Richardsa, je imel nalogo najti primerno plovilo – staro jadrnico. I iskali so jo po hrvaški Istri, severni Italiji in jo, ne boste verjeli, to jadrnico našli v Izoli,  prav pri Društvu ljubiteljev starih bark Izola.

.Jadrnico so prejšnji petek  tako odpeljali iz ladjedelnice Izola ne snemanje v Bratislavo in z njo v ponedeljek že  snemali prve kadre s Samuel L Jacksonom. Lastnik jadrnice ( 16 m dolga stara lepotica ) je od producentske hiše zahteval da jadrnico v Bratislavi sestavijo mizarji oziroma strokovnjaki za stare barke iz društva ljubiteljev starih bark iz Izole. 5 fantov je šlo v sobot zjutraj v Bratislavo , dva dni sestavljalo jadrnico za snemanje  navidezni  jambor in vse spone na barki ) ter se v nedeljo vrnili iz Bratislave. Skratka velik preboj za slovenske strokovnjake na področju starih oziroma klasičnih jadrnic ( kar v svetu velja za luksuz). Dobili  smo tudi  posnetke jadrnice ko je šla iz Izole in bila naložena na kamion ter fotografije ko so jo pripravili na snemanje v Bratislavi.

 

 

 

In na koncu še k zgodbi filma Afterburn, ki se uvršča v žanr komedije in znanstvene fantastike. Zgodba se začne potem, ko sončev izbruh uniči vzhodno zemeljsko poloblo in se najeti lovec na zaklade poda v Evropo, da bi odkril želeno sliko Mona Lize, predvsem pa, da bi spoznal, da svet bolj kot želeno sliko potrebuje junaka.

Igralec Dave Bautista igra v futuristični akcijski pustolovščini ‘Afterburn’ s Samuelom L. Jacksonom; Neal H. Moritz med producenti stripovske priredbe Red 5 s črnim medvedom in CAA Media Finance predajata projekt na EFM Igralec Varuhov galaksije in Dune Dave Bautista je našel svoj naslednji akcijski film na velikem platnu v obliki postapokaliptične pustolovske zgodbe Afterburn , lahko razkrijemo. Nominiranec za oskarja Samuel L. Jackson ( Hilmanov telesni stražar , Django brez okovov ) prav tako sodeluje pri tem filmu, ki se dogaja 10 let po tem, ko je sončni izbruh izbrisal tehnologijo po vsem svetu.

Bautista bo igral nekdanjega vojaka Jakea, ki kot lovec na zaklade vrača dragocene predmete iz starega sveta za vplivne stranke. Njegova zadnja misija je združiti se z borcem za svobodo Dreo, da bi vrnili Mona Liso, preden nemirni vojskovodja pride tja prvi.Black Bear in CAA Media Finance začenjata projekt s prodajo pred Evropskim filmskim trgom prihodnji teden, kjer bo to eden najvišjih proračunskih novih paketov s skorajšnjim datumom začetka. Glavno fotografiranje naj bi se začelo aprila v Evropi z dodatnimi kastingi.

Film bo režiral JJ Perry, ki je pred kratkim zaključil produkcijo filma Lionsgate The Killer’s Game, prav tako z Bautisto, in je znan po svojem delu kot režiser druge enote in koordinator kaskaderjev pri franšizah John Wick in Fast & The Furious .

Producenta sta Neal H. Moritz ( franšiza Hitri in drzni ) in Toby Jaffe ( Total Recall ) za Original Film ter Steve Richards ( franšiza Sherlock Holmes , trilogija Matrica ) za Endurance Media, ki tudi financira. Bautista bo produciral tudi prek Dogbone Entertainment. Black Bear skrbi za mednarodno prodajo, CAA Media Finance pa zastopa domačo prodajo.Zgodba je že dolgo strasten projekt za producente, ki so jo prvič poskušali spraviti v produkcijo leta 2018. Šest let pozneje ima nov zagon z drugačnimi sestavinami.

Bautista bo naslednjič viden v Dune: Part Two in My Spy: The Eternal City za Amazon prek njegove pasice Dogbone. Jackson je pred kratkim igral v Argylle , prihajata pa tudi The Garfield Movie in The Piano Lesson .Perry je kot režiser debitiral pri filmu 2022 Day Shift, akcijski komediji pri Netflixu, v kateri igrajo Jamie Foxx, Dave Franco in Snoop Dogg.

” Afterburn je izjemna akcijska zgodba, ki združuje zabavo Indiane Jonesa z gradnjo sveta v bližnji prihodnosti Otroci moških, ” je dejal Jaffe. »JJ bo to oživil na vznemirljiv način, z uporabo resničnega praktičnega kaskaderskega dela za ustvarjanje pristnih, visceralnih scenografij. Dave je danes ena vodilnih akcijskih zvezd na svetu, poleg tega pa je igralec s pravo dušo in vsestranskostjo. Tako sem navdušen, da bom z obema ustvarjal Afterburn .«

»Kombinacija Dava Bautiste in Sama Jacksona v epski pustolovščini je zanesljiva ponudba za mednarodni trg,« je dodal Friedberg iz Black Beara, »z akcijskim mojstrom, kot je JJ, na čelu, in neverjetnimi producenti Steva, Neala in Tobyja. , to bo spektakularen filmski dogodek.” Bautista zastopajo CAA, Meisner Entertainment Group in Jackoway Austen. Jacksona zastopajo CAA, Anonymous Content in Jackoway Austen. Perryja zastopajo WME, Holly Jeter in Sloane, Offer.

COMMENTS

Wordpress (0)