(VIDEO) “Gaza” na Trgu republike – Ruparjevi so se spopadli s podporniki Palestincev in jim iz rok iztrgali palestinsko zastavo – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Gaza” na Trgu republike – Ruparjevi so se spopadli s podporniki Palestincev in jim iz rok iztrgali palestinsko zastavo

(VIDEO) “Gaza” na Trgu republike – Ruparjevi so se spopadli s podporniki Palestincev in jim iz rok iztrgali palestinsko zastavo

Predstavnice več nevladnih organizacij so danes na Trgu republike pozvale vlado, naj Palestincem v Gazi ponudi zatočišče v Sloveniji s pomočjo sistema dopolnilnih poti. Istočasno je bila na trgu sklicana novinarska konferenca iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober, njuni podporniki so prekinjali nagovore in motili govorke.

“Poglejte si današnjo novinarsko konferenco in zasedbo podpornikov palestinskega terorističnega Hamasa nad  slovenskimi upokojenci in narodom,” pa je zadevo na Facebooku opisal Pavel Rupar., ki ga je razjezilo tudi, da so mediji posvetili pozornost novinarski konferenci Gibanja za pravice Palestincev, Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja, Mirovnega inštituta in Amnesty International Slovenije, na kateri dopredstavili razloge za uvedbo sistema varnih poti za Palestince v Gazi, ki bi omogočil, da se združijo z družinskimi člani v Sloveniji in tu najdejo varnost, dokler Gaza ponovno ne postane varna za življenje

” Bili so nenajavljeni, vodi jih skrajna lrvica in 8.marec!! Ko smo upokojenci začeli z zahtevami za pokojnine so POP TV, AKANAL, RTV SLO, DELO, DNEVNIK IN DRUGI SKORUMPIRANI IN PLAČANI MEDIJI IZ NAŠEGA DENARJA zapustili novinarsko konferenco!! Za te medije SLOVENCI NISMO POMEMBNI, HAMAS 8N FAŠISTI PA!! SRAMOTA, SLOVENIJA UPRIMO SE JIM!! 25.APRILA OB 14.30 PROTEST PRED RTV SLO IN OB 15.URI NA TRGU”

 

Predstavnice Gibanja za pravice Palestincev, Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja (PIC), Mirovnega inštituta in Amnesty International Slovenije so danes na Trgu republike na vlado naslovile poziv več kot 20 nevladnih organizacij in sindikatov, naj omogoči sistemsko vzpostavitev varnih poti do zatočišča za Palestince v Gazi, ki imajo v Sloveniji svoje sorodnike.

Pozvali so k uvedbi sistema dopolnilnih poti, ki bo omogočil Palestincem v Gazi, da se združijo z družinskimi člani v Sloveniji in tu najdejo varnost, dokler Gaza ponovno ne postane varna za življenje. Slovenska vlada je v preteklosti že dokazala, da je to mogoče storiti, so dodali.

Dolžnost Slovenije je, da proti Izraelu sprejme konkretne ukrepe z namenom, da ustavi izvrševanje genocida, Palestincem in Palestinkam, ki jim grozi genocid, pa lahko ponudi zatočišče in varnost, je ob tem poudarila članica Gibanja za pravice Palestincev Barbara Vodopivec.

Hkrati z novinarsko konferenco nevladnih organizacij v podporo Palestincem je bila na Trgu republike ob 11. uri sklicana novinarska konferenca ljudske iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober, zato se je na pobudo predstavnic štirih organizacij njihova konferenca začela predčasno.

Kljub temu je prišlo do incidenta, ko so podporniki iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober, med njimi tudi predsednik stranke Glas upokojencev Pavel Rupar, motili potek novinarske konference z vzklikanjem ter prihodi pred kamere in mikrofone.

Nagovore štirih predstavnic človekoljubnih organizacij so prekinjali z žaljivkami, glasnim petjem slovenske himne ter vzkliki, kot so “Za Slovenijo”. Eden od njih pa je eni od udeleženk iz rok iztrgal palestinsko zastavo. Zatem so izvedli tudi svojo novinarsko konferenco, na kateri so med drugim napovedali protestni shod upokojencev.

COMMENTS

Wordpress (0)