Zaradi močnega vetra Slovenija iz rumene v oranžno – TOPNEWS.si

Zaradi močnega vetra Slovenija iz rumene v oranžno

Zaradi močnega vetra  Slovenija  iz rumene v oranžno

Močan jugozahodni veter, ki je v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro, je danes ponekod povzročal težave. Na Centru za obveščanje RS so do 18. ure zabeležili 34 dogodkov. Po poročanju RTV Slovenija je v Robanovem kotu v občini Solčava vrtinčast veter podiral drevesa, več ur je bila zaprta cesta med Ljubnim ob Savinji in Lučami.

V Robanovem kotu v občini Solčava je veter podrl številna drevesa ob cesti in hišah, ki pa niso bile poškodovane. V Logarski dolini je veter razkril streho na hlevu.

Agencija RS za okolje (Arso) je dopoldne za severovzhod države stopnjo vremenskega opozorila zaradi močnega vetra zvišala iz rumene v oranžno. Za ostale dele države so izdali rumeno opozorilo zaradi vetra. Na severovzhodu, jugovzhodu in severozahodu države trenutno še vedno velja rumeno opozorilo pred vetrom.

Zaradi napovedanih povečanih količin padavin in namočenosti tal so na Geološkem zavodu Slovenije opozorili tudi na povečano nevarnost za nastanek zemeljskih plazov in reaktivacijo zemeljskih plazov.

Ponoči bo še nastalo nekaj ploh, lahko tudi zagrmi. Zjutraj bodo padavine ponehale.

COMMENTS

Wordpress (0)