Sončna elektrarna se še vedno izplača – TOPNEWS.si

Sončna elektrarna se še vedno izplača

Oglasno sporočilo

Sončna elektrarna se še vedno izplača

Finančni prihranki in trajnostni prispevek so ključni razlogi pri odločitvi za samooskrbo. Sončne elektrarne so v preteklih letih postale izjemno priljubljen način za lastno oskrbo z električno energijo. Ta porast priljubljenosti je predvsem posledica ugodnosti, ki jih prinaša shema NET metering, v katero so vključeni tisti, ki so vlogo za soglasje za priključitev sončne elektrarne oddali do konca leta 2023.  

Novosti na področju samooskrbe

Leto 2024 pa je na tem področju prineslo občutne spremembe za lastnike sončnih elektrarn, ki so oddali vlogo za soglasje za priključitev po 1. 1. 2024 in za tiste, ki o postavitvi sončne elektrarne šele razmišljajo. Zaradi zaključka sheme NET metering, morajo v manj osončenih mesecih energijo prevzemati iz omrežja, v bolj osončenih mesecih pa viške energije brezplačno oddajati v omrežje. Finančna dobrobit sončnih elektrarn je na ta način vsekakor manjša in odpira vprašanja o smiselnosti investicije.

Samooskrba prihodnosti z GEN-I

V podjetju GEN-I so se odzvali na novo situacijo in razvili produkt, ki lastnikom sončnih elektrarn, s pridobljenim soglasjem za priključitev po 1. januarju 2024, omogoča, da še vedno maksimalno izkoristijo potencial svoje elektrarne. Zanje so razvili rešitev – odkup viškov električne energije, ki jih njihove elektrarne proizvedejo. Nov poslovni model omogoča, da prejmejo plačilo v obliki dobropisa na mesečnih položnicah za viške električne energije, ki so jih oddali v omrežje.

Prihranek se od odjemalca do odjemalca razlikuje, saj je odvisen tako od porabe stranke kot od velikosti sončne elektrarne. Odvisno od teh dejavnikov lahko povprečna stranka pri prehodu na samooskrbo po novem poslovnem modelu računa na letni prihranek v višini do 1.000 € glede na leto 2023.

Samooskrbna rešitev, ki so jo razvili v GEN-I, ohranja donosnost samooskrbe z električno energijo in lastnikom sončnih elektrarn še vedno prinaša finančne ugodnosti.

Postanite aktivni odjemalci in prihranite

Pomembno novost predstavlja tudi nov način merjenja porabe električne energije, ki temelji na 15-minutnih intervalih. Ta napredna metoda omogoča izjemno natančno spremljanje porabe električne energije, obenem pa spodbuja odjemalce, da upravljajo s svojo porabo elektrike in jo prilagajajo glede na svoje potrebe. S tem poleg  finančnih prihrankov krepijo tudi svojo vlogo kot aktivni soustvarjalci trajnostne in zelene prihodnosti.

Pridružite se novemu modelu samooskrbe, ki vaši sončni elektrarni omogoča, da doseže največji potencial. Za več informacij in sklenitev pogodbe o samooskrbi se obrnite na GEN-I na elektrika@gen-i.si ali pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 1558.

Razmišljate o sončni elektrarni?

Vabimo vas, da izkoristite prednosti našega poslovnega modela odkupa viškov in zaupate izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom GEN-I Sonce. Obiščite njihovo spletno stran, izpolnite obrazec, prejmite informativno ponudbo, prilagojeno svojim potrebam in se naročite na ogled lokacije. Vaša sončna elektrarna je le nekaj korakov stran. Izkoristite sončno energijo in prispevajte k trajnostni prihodnosti že zdaj.

COMMENTS

Wordpress (0)