(V ŽIVO) Gibanje Svoboda o kandidatih za evropske volitve – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Gibanje Svoboda o kandidatih za evropske volitve

(V ŽIVO) Gibanje Svoboda o kandidatih za evropske volitve

Svet Gibanja Svoboda je danes imenoval finančnega ministra Klemna Boštjančiča na mesto podpredsednika stranke. Kandidatne liste, s katero bodo nastopili na evropskih volitvah, medtem še niso potrdili. Zeleno luč so prižgali sedmim kandidatom, med njimi sedanjima evropskima poslancema, Ireni Jovevi in Klemnu Grošlju, dve mesti pa sta še odprti.

Izvršni odbor in svet stranke sta na današnjih popoldanskih zasedanjih opravila razpravo o evidentiranih kandidatih za evropske poslance. Člani so soglašali s sedmimi kandidati, je po sejah organov Svobode dejala predsednica sveta stranke Nataša Avšič Bogovič.

Imen sedmih potrjenih kandidatov v stranki uradno še ne razkrivajo, je pa Avšič Bogovič potrdila, da so med njimi tudi imena aktualnih poslancev DZ. Po informacijah STA sta to Tamara Vonta in Uroš Brežan. Na listi bosta tudi oba evropska poslanca Svobode, Joveva in Grošelj. Prav tako naj bi bili v naboru omenjenih sedmih kandidatov še predsednik strankinega podmladka Matej Grah, direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo in državna sekretarka za odnose z DZ v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper. Danes naj bi določili tudi vrstni red omenjenih sedmih kandidatov, ni pa še povsem jasno, kje na listi bo “paket” omenjen sedmerice.

Sicer pa je izvršni odbor stranke danes še pooblastil predsednika stranke Roberta Goloba, da v naslednjih dneh opravi še zadnje pogovore z evidentiranimi kandidatkami in kandidati, med katerimi bodo torej z dvema popolnili kandidatno listo devetih favoritov, na katere bo stranka stavila v boju za sedeže v Evropskem parlamentu.

Kandidatna lista pa bo v celoti potrjena na posebnem dogodku stranke, Festivalu Svobode, 6. aprila v Zbiljah.

Da končne kandidatne liste, potrjevanje katere je sicer bilo na dnevnem redu zasedanj obeh organov, danes še ni pričakovati, je ob prihodu na seje dal slutiti tudi prvak stranke in premier Golob, ki je na novinarsko vprašanje o tem odvrnil: “Počakajmo, bomo videli.”

Je pa stranka torej dobila še tretjega podpredsednika, ob Boštjančiču to funkcijo v stranki že opravljata poslanka Sara Žibrat ter minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon.

 

Dogajanje  pred, med in po seji vodstva Gibanja Svoboda bomo v živo spremljali na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si

COMMENTS

Wordpress (0)