(VIDEO) “To ni zadnja, ampak predzadnja klop (vrsta) v državnem zboru Sam v njej sedim že več mandatov” – Zakaj je Janez Janša “šoliral” 24 ur in nacionalko? – TOPNEWS.si

(VIDEO) “To ni zadnja, ampak predzadnja klop (vrsta) v državnem zboru Sam v njej sedim že več mandatov” – Zakaj je Janez Janša “šoliral” 24 ur in nacionalko?

(VIDEO) “To ni zadnja, ampak predzadnja klop (vrsta) v državnem zboru Sam v njej sedim že več mandatov” – Zakaj je Janez Janša “šoliral” 24 ur in nacionalko?

Vse skupaj se je začelo na družbenem omrežju X z zapisom novinarja 24ur Anžeta Božiča, ki je objavil fotografijo nove “oslovske klopi” stranke SDS v parlamentu, kjer Anže Logar in Eva Irgl ne sedita več v prvi vrsti, ampak sta skupaj z Dejanom Kalohom bila preseljena v tretjo vrsto.

 

»Eh, niti štirih vrst v državnem zboru niste sposobni prešteti,« se je prvak SDS Janez Janša obregnil ob tvit novinarja 24ur Anžeta Božiča, v katerem je slednji izpostavil, da po novem Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh skupaj sedijo v zadnji vrsti med poslanci SDS.

»Nova zadnja vrsta poslanske skupine SDS in v njej Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh,« je na omrežju X zapisal Božič in objavil fotografijo iz dvorane državnega zbora z omenjeno trojico.
————————-

Redno sejo DZ so ob začetku prekinili vzkliki nekaj protestnikov s palestinskimi zastavami na balkonu velike dvorane DZ. Nekaj minut po začetku seje so začeli vzklikati: “Sankcije zdaj!” Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je sejo za pet minut prekinila, varnostna služba pa je medtem protestnike odstranila.

Poslanka SDS Jelka Godec je v nadaljevanju redne seje, ki se je začela danes opoldne, predsednico DZ vprašala, kdo je protestnike povabil v DZ in kako bodo zagotovili, da se to ne bo ponovilo. “Zadnjič ste dejali, da je za varnost poslancev poskrbljeno. Očitno ni,” je dejala Jelka Godec.

Predsednica DZ je odgovorila, da se bodo o varnosti v DZ pogovarjali na delovnem posvetu. Dejala je, da so bili posamezniki, ki so protestirali, najavljeni kot posamezniki, ki bodo spremljali sejo. “Seje imamo odprte, lahko jih spremlja kdorkoli na balkonu, pri tem pa mora spoštovati hišni red,” je dejala Urška Klakočar Zupančič.

Na januarski redni seji 29. januarja so sicer člani Gibanja za pravice Palestincev na balkonu velike dvorane DZ z zastavami poslance želeli opozoriti, naj Slovenija ukrepa proti Izraelu.

Poslanci, ki so danes začeli marčno redno zasedanje, imajo sicer danes na dnevnem redu poslanska vprašanja predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom.

COMMENTS

Wordpress (0)