(VIDEO) “Hipokrat se obrača v grobu” – Apel igralca Gojmirja Lešnjaka razjezil zagovornike Fidesa, ki mu očitajo: “Naj pove koliko je kasiral, ko se je spakoval v zdravniški halji v Naši mali kliniki” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Hipokrat se obrača v grobu” – Apel igralca Gojmirja Lešnjaka razjezil zagovornike Fidesa, ki mu očitajo: “Naj pove koliko je kasiral, ko se je spakoval v zdravniški halji v Naši mali kliniki”

(VIDEO) “Hipokrat se obrača v grobu” – Apel igralca Gojmirja Lešnjaka razjezil zagovornike Fidesa, ki mu očitajo: “Naj pove koliko je kasiral, ko se je spakoval v zdravniški halji v Naši mali kliniki”

 

“Če ne bi bilo javnega zdravstva, tudi mene ne bi bilo več. Osnovni problem, ki ga vidim v javnem zdravstvu, je pa seveda obupna organizacija in ko se bo to rešilo, tudi ne bo potrebno stavkat. Sem zagovornik visokih plač, ampak mislim, da se ta trenutek Hipokrat obrača v grobu,” je igralec Gojmir Lešnjak izjavil v sinočnji oddaji 24UR Forum.  Lešnjak, ki pravi, da mu je javno zdravstvo rešilo življene, ko je prebolel kovid.

 

“Naj pove koliko je kasiral, ko se je spakoval v zdravniški halji v naši mali kliniki, da ga ni sram primitivca komunističnega.. on bo o obračanju v grobu. Tito z eno nogo se obrača dol v Beogradu, ko gleda tega bedaka,” je eden od odzivov na izjavo Gojmirja Lešnjaka Gojca , ki so mu očitali celo vlogo v ei najbolj znani slovenski televizijski serij –  Naši mali kliniki . Branko Đurić in Marko Pokorn sta si zamislila satirično zdravniško serijo, ki jo je Pop TV vrtel od leta 2004 do leta 2007. Sedem sezon, 112 nanizank, zadnja se je odvrtela 10. decembra 2007. Serija je imela izredno gledanost, tudi do pol milijona gledalcev, hkrati je vsako leto osvojila viktorja in doživela tako hrvaško (štiri sezone) kot srbsko priredbo (tri sezone). V slovenski verziji so igrali Bojan Emeršič, Janez Hočevar – Rifle, Rado Mulej, Lučka Počkaj, Tanja Ribič, Janez Škof, Jernej Šugman, Alenka Tetičkovič, Gojmir Lešnjak, Sebastijan Cavazza

Zdravniška stavka pa je postala prvovrstno ideološko vprašanje; “Če podpiraš Fides si za Janšo in desnico, če ne si komunist in zakleti levičar”.  Potem , ko je Janez Janša  na družbenem omrežju X  stopil na stran zdravnikov in Fidesa , tretje možnosti enostavno ni več.

 

COMMENTS

Wordpress (0)