(VIDEO) “Ta odnos med SD-jem in Gibanjem Svoboda je primer, kako se ne sme obnašati. Ne eni ne drugi” – “Boter Zoki” jezen na koalicijsko “pranje umazanega perila v javnosti” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ta odnos med SD-jem in Gibanjem Svoboda je primer, kako se ne sme obnašati. Ne eni ne drugi” – “Boter Zoki” jezen na koalicijsko “pranje umazanega perila v javnosti”

(VIDEO) “Ta odnos med SD-jem in Gibanjem Svoboda je primer, kako se ne sme obnašati. Ne eni ne drugi” – “Boter Zoki”  jezen na koalicijsko “pranje umazanega perila v javnosti”

Medije  še vedno  zaposluje preobrat tik pred izborom kandidatke Andreje  Katič  kot kandidatke za pravosodno ministrico. Katičeva je namreč še v ponedeljek zjutraj zatrdila, da soglasja za ministrsko kandidaturo ni dala, med imeni, ki so jih v SD ponudili premierju Robertu Golobu pa je bilo tudi ime podpredsednice DZ Meire Hot . Vodja poslanske skupin SD-ja Jani Prednik  je včeraj dogajanje  pospremil z besedami, da je lahko zgolj pozitivno, da je Katičeva  na to funkcijo privolila s strahospoštovanjem. “Če je nekomu ponujeno ministrsko mesto in takoj zagrabi, potem tisti, ki smo dlje v politiki, takoj sumimo, da morda ne pozna vseh težav resorja, ki mu je ponujen,” je izpostavil vodja poslanske skupine Jani Prednik.  Zorana Jankovića izbor Andreje Katič ni presenetil.  “Po mojih podatkih je bilo kar nekaj imen, eni so se smi ponujali, ene so predlagali nekateri drugi , ampak kako naj rečem , jaz sem pričakoval, najbolj mila beseda, da bo Andreja Katič,” je včeraj izbor kandidatke za pravosodno ministrico  komentiral ljubljanski župan Zoran Janković, ki je  bil kritičen do  odnose med  SD-jem in Svobodo v zadnjih tednih. Janković  je zavrnil novinarsko opažanje, da premier Golob za “ministrska mesta v zadnjem času  težko dobi strokovnjake”.

“Oh seveda spremljam (dogajanje v koaliciji op, av) , ampak po moje, jaz bom ugovarjal temu “ugotavljamo, da očitno težko dobi strokovnjake,” ker dajmo drugače pogledati. Ta odnos SD – Gibanje Svoboda je primer,  kako se ne sme obnašati.  Ne eni ne drugi. To je moje mnenje, ker enostavno jaz podpiram Roberta Goloba, še enkrat povem. On je vodja vlade, ampak vlada je samo ena in v vladi … jaz si ne znam predstavljat, videli ste enega direktorja tu, tamle imate drugega direktorja, videli ste Zokija in Mirota ter Sanijo in ostale kolegice…jaz si ne znam predstavljat, da ne bi bili usklajeni in če imamo,  kaj za prat umazanega perila,  ga bomo opravili v tej hiši, oziroma znotraj zidov, ne pa v javnosti.

Tisto, kar je bil dogodek, spet bom ponovil, jaz bivšo ministrico poznam že 20 let.  Njen oče je delal za nas v Mercatorju, ko smo delali Slovenj Gradec je bila tam prisotna, vsi ste videli to sliko, ko me je na Orlah objela, polagali smo skupaj temeljni kamen. Edina stvar, ki jo imam, jaz, če jaz nekaj podpišem, jaz bom nase krivdo prevzel, Jaz sem kriv, nič ne bom njo dolžil kolege kolegice, če jim toliko ne zaupam, potem ne bodo zraven. In to, da ne more dobiti dobre strokovnjake, po moje  ne drži, ker ne vem, kaj manjka Andreji Katič, ker je ona dobra strokovnjakinja, je bila pravosodna ministrica, zagrizla je v zelo kislo jabolko, ko je to sprejela in zame to pomeni , da se normalizira odnos tako ministrov Gibanja Svobode kot ministrov  SD-ja, da bodo tudi s tem primerom, zame je pa to dokaz, da se končno vsi zavedajo, da so ena vlada, ker katerikoli od njih bo padel, šel iz vlade, vlade ni več. In če bi zdaj vprašal vse, ne vem koliko je 19 ministrov ne vem, če hočejo , da vlada pade. Tako, da jaz pravim , da je Andreja Katič zelo dobra strokovnjakinja, bila je kandidatka,  zakaj niso vztrajali ne znam povedat. Razdelili so si ministrstva, tako kot so si razdelili, ampak v končni fazi nikogar več ne zanima, mene ne zanima iz katere stranke je prišel minister.  Mene samo zanima ali je učinkovit ali ni? To je ključen kriterij , Ali se vidi rezultat dela sodelavcev, ki jih ona predstavlja, kot prvi med enakimi. jaz sem samo prvi med enakimi. Tudi jaz naredim napako In zato še enkrat pravim, jaz sem s tem zadovoljen , zame pomeni to novi začetek dela te vlade, ker obstaja veliko večje zaupanje. Ker to,  kar piše v medijih , da nekdo iz Gibanja Svobode podaja dokumente za člane drugih strank v vladi je nedopustno ali pa obratno. Saj pri vas je pa tako, vi pa čakate tiste novice , ki so slabe , saj te se najbolj berejo, če sem jaz dobro razumel,” je  dejal Zoran Janković na vprašanje novinarke POP TV-ja

” To ni res, mi samo poročamo… ne hotela sem samo reči to v bistvu je po naših podatkih Panjan bil ne v igri? Kdo, je zanimalo Jankovića. “Anton Panjan predsednik višjega sodišča pa naj bi kakor zavrnil Andreja Katič ko je šla na vlado še ni vedela , da bo pač prišla iz vlade, kot kandidatka,” je Jankovića vlekla za jezik novinarka.
“Aha zdaj me provocirate  Po mojih podatkih je bilo kar nekaj imen, eni so se smi ponujali, ene so predlagali nekateri drugi, ampak kako naj rečem , jaz sem pričakoval, najbolj mila beseda , da bo Andreja Katič “.

COMMENTS

Wordpress (0)