(VIDEO) Kaj je na shodu proti rusofobiji, ki so ga spremljali številni incidenti, povedala bivša poslanka Levice Violeta Tomić? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kaj je na shodu proti rusofobiji, ki so ga spremljali številni incidenti, povedala bivša poslanka Levice Violeta Tomić?

(VIDEO) Kaj je na shodu proti rusofobiji, ki so ga spremljali številni incidenti, povedala bivša poslanka Levice Violeta Tomić?

Medijska pozornost je bila včeraj namenjena predvsem drugi obletnici začetka vojne in shodu v podporo Ukrajini, čeprav je  opoldne v Ljubljani potekal shod proti rusofobiji. Na Prešernovem trgu zbralo nekaj ducatov  podpornikov Gibanja Slovenija proti rusofobiji.

Shod, ki  sta se udeležila tudi nekdanji  poslanec SNS dolgoletni župan Ajdovščine Marjan Poljšak, ki je na prsih nosil Putinovo sliko in nekdanja poslanka Levice Violeta Tomić ter novinar in urednik Insajderja Igor Mekina,  so večkrat prekinili podporniki Ukrajine, ki so vzklikali: “Slava Ukrajini in dol s Putinom”. “Slovenci na maramo Rusije, ne maramo rusofilov in ne maramo Putina,” je vzklikal eden od nasprotnikov shoda, ki so ga s prizorišča pospremili policisti.

“Kot vidite imamo danes neonaciste tukaj, ki so prišli motit, je dogajanje komentiral povezovalec shoda. Udeleženci pa so vzklikali; “Nazi Go, Hom Go Home… “.  “Slovenija je imela vedno dobre in tradicionalno odnose z Rusko federacijo in ruskim ljudstvom in temu se zaradi nekaj ukrajinskih nacionalistov ne bomo odpovedali je dejal povezovalec shoda in dodal: “Slava Ukrajini je star tradicionalni nacistični pozdrav  ukrajinskih nacistov iz druge svetovne vojne. Moral bi biti prepovedan”.

Voleta Tomić nekdanja poslanka Levice, ki naj bi ustanavljala novo stranko je na shodu med drugim dejala: ” ….Danes smo tu zaradi druge obletnice dogodka, ki se ne bi zgodil, če bi predstavniki ljudstva jemali svoje delo resno in odgovorno in če bi bil njihov interes mir, ampak n,e njihov interes je vojna in diplomacija je mrtva. Rusko delegacijo so že dve leti poprej izključili iz Sveta Evrope, onemogočen je bil vsakršen dialog, potem pa so uvedli sankcije. Po smrti Navalnega pa so baje pripravili zdaj novih 500. Juhu. Zaprli so ruske kulturne centre, kaznovali so celo že zdavnaj mrtve klasike, Puškine , Čajkovske, Jesenina, zaplenili so jim banke in premoženje državljanov Ruske federacije. Ob neslutenem genocidu v Gazi pa tako imenovani demokratični Zahod ne zmore drugega, kot medlo stokanje ob pogledu na trupelca majhnih otrok. Še raje pa se obrnejo stran, ker tako groznih stvari pa oh in ah, oni res ne morejo gledati, Gledali pa bomo izraelske športnike in gledali bo izraelski nastop na Evroviziji. Resnično upam , da se bomo takrat mi obrnili stran, ob takšni politiki me postane sram biti človek Za konec naj podelim z vami eno misel in se me je dotaknila. Amerika že 60 let ne ve kdo je ubil njihovega predsednika Kenedyja, za Navalnega pa natančno vedo, kdaj in kje in zakaj je bil ubit. Pa lepo vas prosim. In razumimo že enkrat, tukaj ne gre ne za Ukrajino, ne za Rusijo, ne za Afganistan in ne za Palestino in ne za Izrael. Gre za preživetje človeštva”.

Na shodu so pozvali, da naj Slovenija nemudoma preneha oboroževati Ukrajino in se usmeri izključno na pošiljanje humanitarne pomoči obema sprtima stranema, naj normalizira diplomatske odnose z Rusijo in odpravi sankcije proti njej, ter sprejme korake za diplomatsko posredovanje med sprtima stranema.

Celotno dogajanje si lahko ogledate na spodnjem videu.

COMMENTS

Wordpress (0)