Zakaj se je Igro Lukšič, ki je željen gost tudi v medijih iz Janševe orbite, zameril SDS-ovim fenom? – TOPNEWS.si

Zakaj se je Igro Lukšič, ki je željen gost tudi v medijih iz Janševe orbite, zameril SDS-ovim fenom?

Zakaj se je Igro Lukšič, ki je željen gost tudi v medijih iz Janševe orbite, zameril  SDS-ovim fenom?

Igor Lukšič, redni profesor na fakulteti za družbene vede, nekdanji minister za šolstvo in šport in nekdanji predsednik Socialnih demokratov, ki je željen gost  tako v mainstream medijih, kot tudi v medijih, ki spadajo v sferi medijev , ki spadajo v Janševo orbito. Vendarle se zd,i da samo do točke, kjer je kritičen do Golobove oblasti ne pa tudi, ko je kritičen do Janševe SDS. Potem je pa konec heca.

Lukšič je sinoči dobil “rdečo piko,” ko je na vprašanje Uroša Slaka kako gleda na  izjavo Janeza Janše, ki je ob 35 letnici SDS-a ocenil , da je SDS najbolj uspešen politični projekt v zgodovini Slovenije, ter da v SDS ne delajo tistega, kar je všečno, ampak to, kar je prav, kar je ključno, kar je ključna ločnica med dnevno politiko in kar je državniško. odgovoril: “Ja to je en del zgodbe, ki v veliki meri drži. Drugi del zgodbe je pa ta, da je SDS tudi stranka, ki je najbolj, kot bi rekli brezobrazna, s svojim predsednikom nemoralna, ne spoštuje temeljev bontona  v politiki. To je pa tisti drugi del zgodbe, zakaj je tako zelo osamljena, kljub temu, da je najbolj organizirana in najmočnejša politična sila. In če bi se recimo oni ob 35-letnici s tem ukvarjali, potem bi res lahko predstavljali kakšno resno alternativo tej vladi. Zaenkrat jo pa ne, samo z organizirano politično močjo, z organiziranim članstvom, ne morejo bit alternativa. Lahko so samo pač najmočnejši, najbolj organizirani.”

Na družbenem omrežju X je takoj prišel odgovor na Lukšičevo izvajanje v 24urZvečer, ki ga je sicer poskušal, bolj ali manj uspešno, “popraviti” drugi gost Uroša Slaka novinar Domovine Peter Merše.

“Čebovanje” Lukšiča na družbene omrežju X samo kaže na to, da  je samo ena napaka, ena napačna beseda ali  bog ne daj kritika,  pri SDS-u  lahko usodna in ni pri največji opozicijski stranki  “zajebancije”.  Stavimo lahko, da bo sedaj bolj redko na tako imenovanih “desnih medijih”.

COMMENTS

Wordpress (0)