(V ŽIVO) “Juriš na (R)TV Bastilijo” – Ruparjevi pred današnjim protestom “vodstvo RTV in njihove zaposlene prosijo, da ostanejo v notranjih prostorih” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Juriš na (R)TV Bastilijo” – Ruparjevi pred današnjim protestom “vodstvo RTV in njihove zaposlene prosijo, da ostanejo v notranjih prostorih”

(V ŽIVO) “Juriš na (R)TV Bastilijo” – Ruparjevi pred današnjim protestom “vodstvo RTV  in njihove zaposlene prosijo, da ostanejo v notranjih prostorih”

V Ljubljani je za danes napovedan protestni shod upokojencev Pavla Ruparja , ki se bo ob 14 . uri začel pred stavbo RTV Slovenija.  po shodu se bodo odpravili po ulicah Ljubljane do Trga republike, kjer bo ob približno 15. uri dogodek v organizaciji Inštituta 1. oktober in Glas upokojencev.  Pred napovedanim protestnim shodom, pred stavbo RTV Slovenija so Ruparjevi poslali “Prošnjo medijem” v katerem  “vodstvo RTV SLO in njihovi zaposleni prosijo, da ostanejo v prostorih in se izogibajo neposrednemu stiku z udeleženci shoda, da ne bi dodatno zaostrili razmer”. “Za morebitne incidente boste sami odgovorni. Poudarjamo, da nismo organizatorji shoda pred RTV in ne prevzemamo odgovornosti za morebitne incidente, provokacije ali nepravilnosti. Vse udeležence pozivamo k mirnemu protestu, spoštovanju in dostojanstvu, kot je to bilo vedno doslej”.

V luči preteklih dogodkov, zlasti na enem izmed prejšnjih shodov pred RTV, kjer so nekateri novinarji in sindikalisti Zavoda RTV na lažen način prikazali napad na novinarko ter podali lažno prijavo policiji (dokument imamo v hrambi), vas prosimo, da se tega dogodka ne udeležite. Če se udeležba kljub temu zdi neizogibna, vas prosimo, da se vzdržite provociranja udeležencev in komunikacije z njimi, saj smo jih pozvali, naj se vam izognejo, še sporočajo Ruparjevi.

https://twitter.com/LarisaDeGaulle/status/1664566798841180161

Spoštovani predstavniki medijev, novinarke in novinarji!

Obveščamo vas, da bo v petek, 16. februarja 2024, ob 14. uri potekal protestni shod pred zgradbo RTV SLO na Kolodvorski ulici. Organizator dogodka ni »Inštitut 1. oktober«, niti »Glas upokojencev«. Po shodu se bomo premaknili po ulicah Ljubljane do Trga republike, kjer bo ob približno 15. uri nadaljevala organizacija, ki jo vodijo navedene inštitucije.

V luči preteklih dogodkov, zlasti na enem izmed prejšnjih shodov pred RTV, kjer so nekateri novinarji in sindikalisti Zavoda RTV na lažen način prikazali napad na novinarko ter podali lažno prijavo policiji (dokument imamo v hrambi), vas prosimo, da se tega dogodka ne udeležite. Če se udeležba kljub temu zdi neizogibna, vas prosimo, da se vzdržite provociranja udeležencev in komunikacije z njimi, saj smo jih pozvali, naj se vam izognejo.

Vodstvo RTV SLO in njihovi zaposleni prosimo, da ostanete v prostorih in se izogibate neposrednemu stiku z udeleženci shoda, da ne bi dodatno zaostrili razmer. Za morebitne incidente boste sami odgovorni.
Poudarjamo, da nismo organizatorji shoda pred RTV in ne prevzemamo odgovornosti za morebitne incidente, provokacije ali nepravilnosti. Vse udeležence pozivamo k mirnemu protestu, spoštovanju in dostojanstvu, kot je to bilo vedno doslej.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in upamo, da se bomo lahko srečali, ko boste lahko

Kot so poročali so bili na zadnjem protestu Ruparjevih pred RTV-jem ,nekateri protestniki, ki so prišli pred RTV Slovenija, agresivni do novinark in novinarjev ter drugih zaposlenih, ki so vstopali v hišo ali skušali poročati z dogodka. Eden izmed protestnikov je novinarki MMC-ja Larisi Daugul, medtem ko je s telefonom snemala prihod Pavla Ruparja pred vhod v RTV Slovenija, vzel službeno kartico, sledile so grožnje in agresivno vedenje, kar je novinarka pozneje tudi prijavila na policijo.

Novinarka MMC-ja naj ne bi bila julija 2023 edina, ki je bila deležna žaljivk. “Tudi name so se drli, da sem rdeča to in ono. Do svojega delovnega mesta sem morala skozi radijsko stavbo. Ni bilo prijetno,” je zapisala urednica in voditeljica oddaje Tednik Jelena Aščić. Žaljivk je bila deležna tudi radijska voditeljica Nataša Štefe. “‘Komunisti’ se zadere name, ko odklepam kolo pred radijsko stavbo. Po starosti bi lahko bil moj oče ali dedek. Malce hiti, avtobus na koncu ulice ima že prižgan motor. ‘Srečno pot’ mu prijazno zakličem. Še dobro sem jo odnesla, na starejšo kolegico so se drli ‘prostitutka'” je zapisala na omrežju X. Njen radijski kolega Miha Žorž je v sredo tvitnil naslednji zapis: “Kolovodja se dejansko dere, da ima doma orožje, ki ga lahko kadarkoli uporabi. Spodbudno, kajne?”

Dogajanje pred RTV-jem in na Trgu republike bomo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)