Forum: Zakaj je Vesna Vuković dobesedno kastrirala Klemna Žiberta? – TOPNEWS.si

Forum: Zakaj je Vesna Vuković dobesedno kastrirala Klemna Žiberta?

Forum: Zakaj je Vesna Vuković dobesedno kastrirala Klemna Žiberta?

Vesna Vuković je bivša novinarka. Tanja Fajon je bivša novinarka. Mojca Pašek Šetinc je bivša novinarka. Poznajo se tako zelo dobro, da lahko na slovenski politični šahovnici brez težav igrajo slepi šah. V podrobnosti obvladajo arhitekturo medijskih diskreditacij za politično likvidacijo konkurentov in nasprotnikov. Vendar v svobodni politični konkurenci nič več ni tako kot je bilo. Vesna Vuković ni predsednica, ni ministrica in tudi ne poslanka. Je pa generalna sekretarka Gibanja Svoboda. Tudi ona ni podvržena presoji konflikta interesov in razkrivanju premoženja. Poroča in odgovarja samo enemu in edinemu, to je svojemu predsedniku. Obvlada mrežo vseh ozadij in ospredij. Zato ne izgublja zaupanja svojega strankarskega šefa. Je njegova rojenica in bo tudi njegova sojenica. Je njegova svetovalka in
zaupnica. V pisarni stranke in v vladnem kabinetu. In kot ugotavljajo v sobotni prilogi Večera; “Generalni sekretarji političnih strank: Simbol moči in vpliva”, je vloga Vesne Vuković v primerjavi z odstopljenim tajnikom SD-ja Klemnom Žibertom, bistveno močnejša.
Stranka Levica z njo nima prav velikih težav. Nasprotno pa stranka SD nikakor ni zmogla romanja v Canosso. V nasprotju s kraljem Henrikom IV bi bila takšna pot do generalne sekretake stranke Svoboda Vesne Vuković za stranko SD pot ponižanja in izgube pokončnosti ter avtoritete. Pa naj bi to bilo romanje (bivšega) generalnega tajnika SD Klemna Žiberta ali predsednice stranke Tanje Fajon. Vendar se bodo morali socialni demokrati končno le pogledati v rdeče ogledalo in spregledati. Njihova stranka SD je bila predolgo časa na botoksu in steroidih klečanja. Njihova nekoč ugledna in verodostojna blagovna znamka je končala v sušilnem stroju. Skrčila se je. Tudi moralno. Tanja Fajon sanja njene zunanje ambicije, a je podcenjevala svoje volivce. Njihovih problemov ne more reševati iz New Yorka ali iz vladnega letala Falcon. Ne more leteti modno usklajena po svetu, medtem, ko domači ljudje trpijo v vse daljših čakalnih vrstah, zdravniki, sodniki in tožilci pa stavkajo. V kratkem se jim bodo pridružili še operaterji državnega klica v sili. Tanja Fajon se je tako sama izločila iz vsakdanjega življenja stranke in državljanov. Nastopa bledo in s praznimi frazami. Kot da sta stranka SD in država sterilna lekarna brez stavk, brez korupcije in brez klientelizma.
Stranka SD in poslanska skupina nista zmogli vložiti v parlament niti predloga zakona o izvrševanju Ustavne odločbe o uskladitvi sodniških in tožilskih plač.
Na volitvah stranka SD že dolgo ni dosegla dvoštevilčnega uspeha. Zdaj pa je Stranka SD še strmoglavila v očeh javnega zaupanja. Ljudje ji kar nekaj časa ne bodo pozabili in odpustili. Klemen Žibert naj ne bi bil nikoli dobro in lepo zapisan pri Vesni Vuković. Posel pravosodnega ministrstva in stranke SD s podrto stavbo na Litijski 51 je ni pustil hladne. Zelo dobro pozna posamezne igralce v tej aferi. Mogoče je zaznala tudi kakšne indice povezanosti posla s političnim financiranjem evropskih volitev. Prav ona je verjetno prva podprla pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan, da dobi nekaj tednov časa, da najde in zavaruje dokaze, indice in zadevno komunikacijo na kriptiranem omrežju Signal.

Mimogrede postavlja se legitimno vprašanje ali je s predpisi, protokoli dovoljeno ministrom in visokim uradnikom uradno komuniciranje tudi preko kriptiranih omrežij Signal, WhatsApp ali Vber. Kdo v državnem vrhu je odobril tovrstno komunikacijo?
Ni dvoma, da bo cenitev sodnega cenilca stavbe na Litijski 51, katero je naročilo Državno odvetništvo RS, za politično stranko SD prelomna oziroma usodna točka. Svojevrsten političen point of no return. Od te cenitve bo odvisna višina premoženjske škode, posledično pa tudi obseg kazenskih in odškodninskih postopkov. Nevarnost za vse akterje v tej aferi.
Upravičeno lahko sprašujemo ali je vsaj Vesna Vuković uspela obrazložiti notranjemu ministrstvu Boštjanu Poklukarju nujnost policijske in kibernetske zaščite izbranega sodnegacenilca stavbe na Litijski 51. Nujne zaščite pred vplivanjem različnih akterjev z dovoljenimi in vsemi ostalimi sredstvi. Na spletni strani Ministrstva za pravosodje namreč kot informacijo javnega značaja zlahka najdemo ime, priimek, domači in službeni naslov, telefonsko številko ter elektronski naslov tega cenilca. V igri je 7,7 milijona interesov, ali ne? Kuverte bi zato zlahka imele pet ničel. Prvo številko lahko ugibate sami. Ne bodite skromni.
Vesna Vuković je tako meteorska politična realnost. S svojo politčno močjo in vplivom presega nekdanjega generalnega sekretarja stranke LDS Gregorja Golobiča. Vendar z eno pomembno razliko. Robert Golob v vladanju ni in tudi nikoli ne bo Janez Drnovšek. Mirno lahko zapišemo, da slovenski volilci že potrpežljivo čakajo na UEFO.

*avtor znan uredništvu je izkušen poznavalec nepremičninskega in politično-finančnega slovenskega močvirja.

COMMENTS

Wordpress (0)