(VIDEO) Kakšno usodo so, na predvečer kulturnega praznika Golobovi koaliciji po “frki v bajti” napovedali: Urška Klakočar Zupančič, Asta Vrečko, Janez Cigler Kralj in Marko Lotrič – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kakšno usodo so, na predvečer kulturnega praznika Golobovi koaliciji po “frki v bajti” napovedali: Urška Klakočar Zupančič, Asta Vrečko, Janez Cigler Kralj in Marko Lotrič

(VIDEO) Kakšno usodo so, na predvečer kulturnega praznika Golobovi koaliciji po “frki v bajti” napovedali: Urška Klakočar Zupančič, Asta Vrečko, Janez Cigler  Kralj in Marko Lotrič

Ob sinočnji državni proslavi pred kulturnim praznikom, je nekakšen ritual, da novinarji preverjajo tudi politični utrip v državi. Ker j šlo za predvečer kulturnega praznika je bilo seveda vprašanje o politični kulturi.

“Poglejte politična kultura gre tudi v korak s časom. Jaz si upam trditi, da v slovenskem parlamentu v državnem zboru je ta kultura na nekoliko višji ravni kot je bila in upam , da bo šla še višje. Ne bi govorila o kakšni razrahljanosti, mislim pa, da bodo vsi akterji našli svoj skupni kulturni jezik”.
Na vprašanje kako je zadovoljna z razpletom na relaciji Dominika Švarc Pipan SD, Golob: “Oprostite, danes je dan za kulturo in je prav , da se tudi pogovarjamo o tem, tako, da se bom vzdržala komentarjev na teh političnih temah. Vam pa lahko povem, da sem optimistična, nekako sem tudi že povedala svoje lastno mnenje o tej zadevi v smislu ali bi moral slediti odstop razrešitev in tako naprej. Mislim pa kot sem že rekla, da ima koalicija lepo kulturno prihodnost, kljub temu, da kdaj pridejo kakšne ovire”.

“Nobene izjave, nobene izjave”, nas je na kratko odslovila predsednica Nataša Pirc Musar, ki smo jo hoteli vprašati  kako komentira krizo v koaliciji na relaciji SD – Svoboda.

Pred kamere je stopila tudi Asta Vrečko ministrica za kulturo, ki je komentirala tudi dogajanje na Levici in v koaliciji.” V Levici smo vedno zagovarjali in tudi sami želimo poosebljati najvišjo politično kulturo. To pomeni, da moramo, kot nosilci političnih funkcij, kot javne osebnosti, delovati vedno spoštljivo. Moramo tvoriti dialog z vsemi, hkrati pa seveda se moramo obnašati na svojih funkcijah transparentno in odgovorno. Govorim lahko seveda v svojem imenu in v imenu svojih kolegov,, da so naše vrednote, ki jih zagovarjamo v stranki torej strpnost, solidarnost in pa nek spoštljiv dialog, tudi tiste, ki jih zagovarjamo tako znotraj, kot zunaj. Vse ostalo pa seveda ima mesta ne v politiki ne v nobenih kolektivih”.

Kakšno prihodnost napoveduje koaliciji Roberta Goloba poslanec NSi Janez Cigler Kralj.

“V NSi menimo, da bi  predčasne volitve  gotovo bile najboljša rešitev, ampak zaenkrat je videti, da realne politične možnosti zanje ni. Še vedno ima koalicija v taki obliki, kot je veliko večino, močno politično večino in zato zaenkrat še vedno pri ključnih glasovanjih ostajajo skupaj na isti poziciji. Seveda pa to ni dobro za državo in za državljanke in državljane zato lahko rečemo, da bo morda pritisk različnih skupin, za enkrat imamo pritisk zaposlenih v zdravstvu, imamo pritisk sodnikov, tožilcev, pritisk kmetov, ki so ga le začasno mislim, da ustavili. Ko bodo ljudje še zaradi visokih položnic za energijo za ogrevanje šli na ulice in izražali pritisk, kot so to storili v Velenju, potem mislim , da tudi tako močna politična večina takega pritiska dolgo ne more vzdržati. Težko napovedujem, verjetno, verjetno je , da bodo vsaj blizu konca mandata ostali skupaj, zgolj iz teh namenov, da obdržijo te pozicije . Upam pa da bodo državljanke in državljani na volitvah kočno sprevideli in odločili tako, da ne bomo spet priča novi tanki žalostni zgodbi, novih obrazov.”

COMMENTS

Wordpress (0)