Dominika Švarc Pipan nocoj še k Marcelu na Studio City – TOPNEWS.si

Dominika Švarc Pipan nocoj še k Marcelu na Studio City

Dominika Švarc Pipan nocoj še k Marcelu na Studio City

Novinarji in snemalci, ki smo danes na Gregorčičevi oddelali en cel šiht, smo zaman čakali na epilog zgodbe glede pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan.
Pipanova je sicer zjutraj prišla na Gregorčičevo, vendar kot je dejala, ne na sestanek z Golobom, ampak na sestanek glede problematike sodniških plač.
Vse skupaj je bilo rahlo presenečenje za prisotno sedmo silo, saj je Švarc Pipanova dajala vtis, da dela, kot da se i nič zgodilo.

Vmes je menda stavbo vlade zapustila in odšla na kolegi na ministrstvo za pravosodje in od velikega poka, ki naj bi se zgodil po sestanku Pipan Golob ni bilo nič, vsaj v času delovnika na vladi ne. Menda da naj bi do sestanka prišlo popoldne ozirom proti večeru in  znova govorila o njeni politični usodi. Dominika Švarc Pipan pa  nocoj gostuje pri Marcelu Štefančiču v Studio City.

Je pa bilo danes na Gregorčičevi precej živahno že zgodaj dopoldne, ko sta stavbo zapustila šef Sove i direktor policije,  pa ministri in drugo osebje. Kdaj in kako je Švarc Pipanova zapustila stavbo ni znano, menda da je šla na ministrstvo za pravosodje na kolegij. Ministrica Dominika Švarc Pipan in premier Robert Golob sta se sicer sestala že v petek. Sestanek naj bi bil  hitro končan, rezultata srečanja pa javnosti nista razkrila. Po poročanju 24ur.com naj bi se v petek  dogovorila, da naj bi, ko bo prišel čas za to, ministrica odstopila sama. Kaj sta govorila danes, ko naj bi se ponovno sestala na štiri oči, ni znano.

Kot je v večernih oddajah poročal komercialna televizija  POP TV, naj bi jutri pred novinarje stopil predsednik vlade Robert Golob, ki  želel danes  sestanek z vodstvom SD-ja, ti so hoteli poslati zgolj Žiberta.

Za ponedeljek načrtovan sestanek ožjega vodstva SD-ja s predsednikom vlade Robertom Golobom, ki je na srečanje povabil predsednico stranke Tanjo Fajon, ministre stranke in vodjo poslanske skupine Janija Prednika. A so v kabinetu predsednika vlade prejeli povratno informacijo, da se sestanka v imenu stranke lahko udeleži generalni sekretar SD-ja Žibert. Predsednik vlade se medtem  naj ne bi želel sestati zgolj z Žibertom, ampak z vodstvom SD-ja s predsednico Fajon na čelu, zato so sestanek prestavili na enega prihodnjih dni. Menda naj bi se to zgodilo v sredo.

“Ker nihče od ministrov, vključno s predsednico stranke in vodjo poslanske skupine zaradi odsotnosti danes ni mogel priti na sestanek, smo sestanek premaknili. V sredo se bo tako predsednik vlade dobil z ministri iz SD,” so zvečer sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Medtem pa  občinske organizacije SD na torkovem sestanku z vodstvom stranke pričakujejo predvsem pojasnila generalnega sekretarja Klemna Žiberta o njegovem domnevnem vmešavanju v posle ministrstev in glede nepremičnin njegove družine. Več sogovornikov iz občinskih organizacij SD je za danes izpostavilo, da jih dogajanje v stranki žalosti, ob tem pa so milo rečeno slabe volje.

Menijo sicer, da bi pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan morala posel nakupa stavbe preveriti preden podpiše pogodbo, ne da to, kaj se je dogajalo, preverja zdaj. Strinjajo se, da sta za preiskavo dogajanja pristojna policija in Nacionalni preiskovalni urad (NPU).

Ob tem pa jih je presenetilo dogajanje okrog generalnega sekretarja stranke Klemna Žiberta, predvsem medijsko poročanje glede nepremičnin v lasti njegove družine. Necenzurirano danes poroča, da sta Žibertova starša, sicer samostojna podjetnika, v zadnjih letih postala lastnika več (tudi luksuznih) nepremičnin. Nekatere so bile kupljene z ugodnimi posojili, pri drugih financiranje ni znano.

Občinske organizacije SD torej pričakujejo, da bo Žibert na torkovem večernem sestanku poleg okoliščin glede domnevnega vpletanja v posel nakupa stavbe na Litijski, pojasnil tudi te okoliščine. Žibert naj bi sicer očitke v prihodnjih dneh pojasnil tudi javno, so napovedali v stranki.

Mnogi sogovorniki s terena sicer opozarjajo, da je vodstvo stranke v Ljubljani v nekakšnem “mehurčku”. V občinskih organizacijah ljudje delujejo prostovoljno, če nekdo dela v nasprotju z vrednotami socialne demokracije, pa mora za to prevzeti odgovornost. Ob tem opozarjajo, da je za dogajanje v stranki poleg generalnega sekretarja objektivno odgovorna tudi predsednica SD Tanja Fajon. Nekdo od njiju bi za dogajanje moral prevzeti odgovornost, menijo nekateri sogovorniki.

V vsakem primeru občinske organizacije potrebujejo več informacij in upajo, da jih bodo na torkovem sestanku dobili. Tudi razjasnitve okoliščin glede nakupa stavbe na Litijski si želijo čim prej, saj je marsikaj vezano na to, je še slišati s terena.

COMMENTS

Wordpress (0)