(V ŽIVO) Dan D za Dominiko Švarc Pipan – Poslovilni “miting” z Robertom Golobom? – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Dan D za Dominiko Švarc Pipan – Poslovilni “miting” z Robertom Golobom?

(V ŽIVO) Dan D za Dominiko Švarc Pipan – Poslovilni “miting” z Robertom Golobom?

Danes naj bi se ponovno sestala predsednik vlade Robert Golob in Dominika Švarc Pipan.  Današnji  miting  z Golobom je Dan D za Dominiko Švarc Pipan, ki se je že v petek na družbenem omrežju Facebook praktično že poslovila. Vprašanje, ki ostaja odprto pred današnjim sestankom je  samo ali bo odstopila, kar je najbolj verjetni scenarij, saj bi tako razbremenila predsednika vlade, ki  bo po vsej verjetnosti v nasprotnem danes moral predlagati njeno razrešitev.

K razrešitvi bo verjetno pripomogel tudi sinočnji tvit Janeza Janše, ki je že napovedal interpelacijo celotne vlade in tako pospešil proces odhoda Dominike Švarc Pipan in streznil koalicijo. “Kraljico je treba včasih tudi žrtvovati,” je nekoč dejal Robert Golob, ampak bolj verjetno je , “da se bo kraljica tokrat  žrtvovala sama, da bi zaščitila kralja”.

Na “končno rešitev” primera Dominike Švarc Pipan računajo tudi v poslanski skupini Svobode, ki vsaj po izjavah čelnih ljudi ni naklonjena vladni krizi in posledično tudi padcu vlade v primeru, če bi SD zapustila vladno koalicijo ali bi jo Golob vrgel iz koalicije.

Po neuradnih informacijah naj bi sicer   kriminalisti nacionalnega preiskovalnega urada medtem preiskavo s pravosodnega širijo še na ministrstvo za finance, ki ga vodi Klemen Boštjančič, kar za vlado vsekakor ni prijetna novica.

COMMENTS

Wordpress (0)