Kako je Dominika Švarc Pipan postala “naključna junakinja” afere sodna stavba, Žan Mahnič pa prerok in jasnovidec? – TOPNEWS.si

Kako je Dominika Švarc Pipan postala “naključna junakinja” afere sodna stavba, Žan Mahnič pa prerok in jasnovidec?

Kako je Dominika Švarc Pipan postala “naključna junakinja” afere sodna stavba, Žan Mahnič pa prerok in jasnovidec?

“Naši viri navajajo, da naj bi Dominiki Švarc Pipan v zameno za hiter sestop s položaja Klemen Žibert urejal tudi privlačno službo. S posredovanjem ljubljanskega župana Zorana Jankovića naj bi bila Švarc Pipanovi ponujena služba na Uefi, ki jo kot predsednik vodi vplivni pravnik Aleksander Čeferin”. Tako je v Tarči novinar Žan Dolajš včeraj povzel ponudbo  Dominiki Švarc Pipan. če bi se odločila odstopiti. Zanimivo je kako se je ob aferi sodna stavba polarizirala slovenska politika, kjer so zakleti sovražniki naenkrat postali prijatelji,  dovčerajšnji  (koalicijski) partnerji pa sovražniki., kaj sovražniki, smrtni sovražniki.

Še posebej zabavno pa je  prebiranje medijev in družbenih omrežij, ko gre za fronte v vojni med Dominiko Švarc Pipan in SD-jem, kjer hitro postne jaso, kdo je čigav in kdo je od koga odvisen. Nja pa izpostavim  dva zares iskriva komentarja o tem, kdo je kdo v aferi sodna stavba. Avtorstvo prve pripisujejo SD- ju in sicer, da  vztrajanje Dominika Švarc Pipa na položaju pravosodne ministrice, ki pravi, da ne bo odstopila, dokler zadevi ne pride do dna, podobno,  “ kot, če  bi Nixon ostal na položaju zato, da razčisti afero Watergate”. Avtorstvo druge pa je znano in sicer od novinarske  Večera Vanese Čokl, da je ” Dominika Švarc Pipan, junakinja, ki spregleda po odjavni špici”.

Saj poznate zgodbo filma Naključni junak (Accidental Hero), ko zguba srednjih let se po naključju znajde na prizorišču letalske nesreče, kjer pomaga pri reševanju preživelih, vendar si njegove zasluge prilasti neka druga zguba, ki jo televizija nemudoma razglasi za medijsko zvezdo. Neugledni falot in tatič (Dustin Hoffman) po letalski nesreči anonimno reši 54 ljudi iz gorečih razbitin, vendar si zasluge za njegovo junaško dejanje prilasti očarljivi brezdomec (Andy Garcia) in postane nacionalna medijska senzacija.

Ali je ponudba Jankovića  res bila, so iz Tarče preverjali pri generalnem sekretarju SD Klemnu Žibertu, ki se je odzval pisno, tako: “Ne, te navedbe ne držijo ter so, kot mnogo izjav ministrice, zavajajoče.” Potrdil pa je, da se je skrbi za nadaljnjo kariero z vprašanjem o možnosti zaposlitve obrnila nanj.

“Ne. Te navedbe ne držijo ter so, kot mnogo izjav ministrice zavajajoče. Dr. Dominika Švarc Pipan se je tik pred sejo Predsedstva stranke Socialni demokrati, obrnila name, v veliki zaskrbljenosti ob morebitni razrešitvi s položaja ministrice za pravosodje. Izrazila je skrb glede njene nadaljnje karierne prihodnosti.
Na njena vprašanja, na bi se glede možnosti zaposlitev, tudi na mestni občini Ljubljana, lahko obrnila, sem ji predlagal srečanje z županom mestne občine Ljubljana, o čemer sem župana Jankovića tudi seznanil. Nisem pa v ničemer njen sestop z mesta položaja ministrice za pravosodje pogojeval z obljubo o kakršnemkoli delovnem mestu.   Iz ljubljanske občine so Tarči sporočili, da je župan sprejel pobudo za sestanek s strani Klemna Žiberta, a da do srečanja z ministrico ni prišlo.”

Spomnimo. Prireditve ob 78. obletnici zaključnih bojev na Orlah se je maja lani  udeležila tudi ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki se je ob tej priložnosti pozdravila in rokovala in objela z županom Zoranom Jankovićem. Fotografije so postale viralne in predmet številnih komentarjev. Med drugim tudi poslanca SDS Žana Mahniča., ki je na Twitterju zapisal, da “ko Dominika Švarc Pipan ne bo več ministrica, se bo zaposlila v podjetju Lekarna Ljubljana”.

Pipanova je Mahniča pozvala , da se opraviči. “Poslanec Žan Mahnič, pozivam vas, da se za svoje besede, katerih ponižujoč in žaljiv namen je očiten, tako iz zapisa kot sledečih komentarjev, opravičite”.

 

No  Mahnič sicer ni bil  popolnoma natančen, saj ne gre za ponudbo  za delo v  podjetju Lekarni Ljubljana ampak je bila ponudba za zaposlitev na UEFI.   Je pa Žan Mahnič na fotografiji spregledal, da za Jankovićem in Pipanovo Julijan (Julka) Žibert sicer vplivna članica borčevske organizacije,  za katero se,  po izbruhu afere,  sprašujejo ali je v sorodu z  Klemnom Žibertom glavnim tajnikom SD-ja.

COMMENTS

Wordpress (0)