(VIDEO) “Danes vem, da so mi lagali ter načrtno prikrivali in prirejali podatke. Ne bom odstopila” – Švarc Pipanova prišla na sejo vlade – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Danes vem, da so mi lagali ter načrtno prikrivali in prirejali podatke. Ne bom odstopila” – Švarc Pipanova prišla na sejo vlade

(VIDEO) “Danes vem, da so mi lagali ter načrtno prikrivali in prirejali podatke. Ne bom odstopila” – Švarc Pipanova prišla na sejo vlade

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan poudarja, da prevzema objektivno odgovornost za nakup sodne stavbe na Litijski cesti. A če bi odstopila v tem trenutku, se bodo podobne zgodbe nadaljevale in nič se ne bo spremenilo, je opozorila. Zadnjo besedo bo imel predsednik vlade Robert Golob, njegovo odločitev pa bo spoštovala, je napovedala.

V zvezi z nakupom sodne stavbe na Litijski cesti so po zamenjavi generalnega sekretarja Uroša Gojkoviča in ob pregledu vse dostopne dokumentacije na pravosodnem ministrstvu ugotovili, da ni šlo za nikakršno malomarnost, je Švarc Pipan povedala pred sejo vlade.

Nasprotno, po njenih besedah vse bolj se kaže, da gre za skrbno načrtovano, protipravno delovanje, zavestno zavajanje in prirejanje dokumentacije s strani organizirane skupine s ciljem pridobitve protipravne koristi.

Gre za posamezne uradnike ministrstva, kot tudi člane stranke SD. Celotna dokumentacija je že bila predana organom pregona, danes so tudi preklicali pooblastila vodjem strokovnih služb, ki so sodelovali v spornih postopkih, je poudarila ministrica.

https://twitter.com/MHacek/status/1752616803652468861

“Predsednica stranke Tanja Fajon je včeraj povedala, da je normalno in očitno celo pričakovano, da se generalni sekretar stranke vmešava v delo ministrstev. In kot sem ugotovila v zadnjih dnevih, je točno to počel tudi v tem primeru. Zgrožena sem nad to izjavo predsednice stranke, saj je takšna praksa nezakonita in nesprejemljiva, odpira vrata sistemski korupciji, proti kateri se je potrebno boriti z vsemi sredstvi,” je opozorila.

Kot ministrica prevzema objektivno odgovornost, saj je pogodbo podpisala v dobri veri, da so pristojne službe svoje delo opravile strokovno, zakonito in z dolžno skrbnostjo. “Danes vem, da so mi lagali ter načrtno prikrivali in prirejali podatke. A če odstopim v tem trenutku, se bodo podobne zgodbe nadaljevale in nič se ne bo spremenilo,” je poudarila.

“Pridobila in pregledala sem dokumentacijo o poslu in ugotovila, da ne gre za malomarnost, temveč se kaže, da je bilo to načrtno protipravno delovanje skupine ljudi, tudi članov SD-ja,” je dejala ministrica za pravosodje.

Pred sejo vlade je Švarc Pipan medijem povedala še, da bo imel zadnjo besedo premier Robert Golob, njegovo odločitev pa bo spoštovala. Podrobne ugotovitve glede primera nakupa sodne stavbe na Litijski cesti pa bo predstavila v prihodnjih dneh oziroma najkasneje v odgovoru na interpelacijo, ki so jo zoper njo v DZ v ponedeljek vložili v poslanski skupini SDS.

Ministrica se je pod drobnogledom javnosti v zadnjih tednih znašla zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu prostorov na Litijski, ki jih preverjata tudi Nacionalni preiskovalni urad in Komisija za preprečevanje korupcije. Premier Golob je na seji DZ v odgovoru dejal, da želi razčistiti, kdo je tisti, ki je glede nakupa sodne stavbe na Litijski zavedel vlado.

COMMENTS

Wordpress (0)