“Dominika je padla” – Bo prestopila v Svobodo, kjer jo podpirajo? – TOPNEWS.si

“Dominika je padla” – Bo prestopila v Svobodo, kjer jo podpirajo?

“Dominika je padla” – Bo prestopila v Svobodo, kjer jo podpirajo?

Dominika Švarc Pipan, ki se je sinoči sicer udeležila seje predsedstva SD-ja  vendar  je mimo novinarjev po enem od številnih izhodov iz  Maxi klubskega salona v 1. nadstropju nekdanjega Maximarketa, mimo novinarjev, sejo zapustila predčasno in se odpeljala na Koroško. Kot je sinoči njeno izjavo povzel Uroš Slak v 24ur Zvečer, bo svojo  odločitev sprejela po prespani noči, čeprav je, vsaj v neformalnih pogovorih po seji sveta stranke,  menda sporočila, da ne bo spoštovala njene zahteve in da ne namerava odstopiti.

Ob tem se na družbenem omrežju pojavljajo zanimivi, sicer cinični komentarji: “Ni padla, obogatela je…Glede na njeno velikost bi med padcem lahko še koga podrla, Se vedno lahko prestopi v svobodo in ostane…Padla je že ob njenem imenovanju… Ko odstopiš dobiš še bolje plačano službo pod to vlado…Ali to pomeni, da je delala na svojo roko? Če bi delali skupaj, bi jo morali braniti do konca…

Nobeden od akterjev sicer sinoči ni želel nastopiti v večernih oddajah televizij, kjer so si pomagali z nekdanjim predsednikom  profesorjem Igorjem Lukšičem. “Prvi problem je ta, da se niso z ministrico dogovorili, da bi sama odstopila. To je gotovo problem, tudi ko izbiraš ministre je dobro da ministri vejo, da če nimajo več podpore stranke,, da je takrat čas, da odstopijo. Drugi problem je ta , da je Fajonova pospremila z izjavo kar trikrat, to kar smo slišali enkrat, z organi pregona, kar je malo problematično. To je kot bi že vnaprej postavila neko domnevo, da gre za neko kriminalno dejanje. Jaz mislim , da je to samo podton, ki ga je nezavedno izrekla, ampak to gotovo ni bilo dobro. In to je gotovo problem tudi za stranko. Zdaj generalno gledano se je pa stranka politično seveda dobro odločila, dobro zaradi tega, ker so evropske volitve in da ne gre s tem bremenom in z bremenom napovedan interpelacije na te evropske volitve,” je dejal Igor Lukšič v oddaji 24ur Zvečer.

V stranki in pri nasprotnikih pa že špekulirajo o imenu novega ministra/ ministrice, kjer se ko logična izbira ponuja ime nekdanje pravosodne ministrice. “Sedaj je na vrsti Katičeva,” so zapisi na družbenih omrežjih. O tem, kakšne korake v koalicijski SD nadalje pričakujejo od premierja Roberta Goloba, je Fajon dejala še, da so ti stvar predsednika vlade, najmanj kar pričakujejo pa je, da bo spoštoval odločitev predsedstva stranke.

COMMENTS

Wordpress (0)