(VIDEO) V bistvu se Janez Janša in Jaša Jenull strinjata – Vlada bi se morala pogajati s Fidesom – TOPNEWS.si

(VIDEO) V bistvu se Janez Janša in Jaša Jenull strinjata – Vlada bi se morala pogajati s Fidesom

(VIDEO) V bistvu se Janez Janša in Jaša Jenull strinjata  – Vlada bi se morala pogajati s Fidesom

“Osnovna napaka, ki jo ta vlada počne in ki so jo vse vlade do sedaj počele pri zdravniških stavkah je to, da ti ne greš v pogajanja samo, da ena stvar nekaj zahteva in potem pa ti popustiš na polovico tega, kar so oni zahtevali in potem rečeš, no evo smo se zmenili smo dosegli kompromis. Ne, ti imaš neke proti zahteve in edina , edina smiselna in logična stvar za našo vlado je, da bi morala it v ta pogajanja: v redu zdravniki Fides trdite, da zastopate, v redu ne vemo koliko imate članstva, ampak če hočete višje plače ali boste sprejeli zvišanje glavarinskega količnika ali praga za zavrnitev in poskrbeli za to, da 140 000 ljudi v Sloveniji , ki danes nimajo osebnega zdravnika bo dobilo tega zdravnika. To lahko naredite…,”   je  v videu petkovih propagandnih poročilih dejal  Jaša Jenull.

 

Tudi Janša pogreša ministrico za zdravje : »Lahko si o zdravniški stavki mislite karkoli, ampak tale ignoranca je brez primerjave v zgodovini,” je na Twitterju zapisal Janez Janša. Ministrica za zdravje namreč  vztraja, da se ne bo udeleževala pogajanj s sindikatom zdravnikov

Je pa desno provinienco razjezil nastop Marcela Štefančiča v oddaji Politično Tanje Gobec, kjer je pojasnil zakaj ljudstvo ne podpira zdravniške stavke. “To je približno tako, kot  bi ti hotela , da podpira stavko slovenskih direktorjev, direktorjev slovenskih korporacij, če jih imamo korporacije . Kaj pa vem, lahko da jih imamo. Imamo jih. Zaradi zaslužkov….Dajte nam višje plače zato, ker nas nujno rabite, ker v nasprotnem primeru bomo ne vem kaj, potem  zdravniki tu izgubljajo bitko. To je slab piar, to je slaba “predvolilna kampanja. To kar je ta anesteziolog rekel, to kar si ti  (Tanja Gobec) rekla da je rekel, to je bil trenutek v katerem so zdravniki izgubili stavko”

COMMENTS

Wordpress (0)