Pri 78 letih je umrla mati Melanije Trump, Amalija Knavs – TOPNEWS.si

Pri 78 letih je umrla mati Melanije Trump, Amalija Knavs

Pri 78 letih je umrla mati Melanije Trump, Amalija Knavs

“Z globoko žalostjo sporočam, da je umrla moja ljubljena mama Amalija. Amalija Knavs je bila močna ženska, ki se je vedno držala milino, toplino in dostojanstveno. Bila je popolnoma predana možu, hčerkama, vnuku in zetu. Neizmerno jo bomo pogrešali in še naprej spoštovali in ljubili njeno zapuščino,” je novico sporočila Melania Trump na družbenem omrežju X.

Nekdanja prva dama je v torek zvečer na družbenih omrežjih objavila smrt svoje matere, slovenske priseljenke in nekdanje delavke v tekstilni tovarni poroča NBS News.Vzrok smrti ni bil naveden, tiskovni predstavnik nekdanje prve dame pa se v torek zvečer ni takoj odzval na prošnjo za komentar.

Newsweek je prejšnji teden poročal, da je nekdanji predsednik Donald Trump z gosti na nedavnem silvestrskem praznovanju povedal, da je njegova žena odsotna na praznovanju, ker je bila v bolnišnici v Miamiju z mamo, ki jo je opisal kot “zelo bolno”.

 

Objavljamo redko fotografijo, na kateri je je Ines Knavs  sestra Melanie Trump z mamo Amalijo, ko je stara štiri leta, vendar pa bi brez težav pomislili, da je na fotografiji Melania, kajti Amalija je bila v mladosti skoraj do pičice enaka, kot je odrasla Melania, in povsem jasno je, po kom je najslavnejša Sevničanka podedovala svojo lepoto.

Na smrt tašče se je odzval tudi Trump. “To je zelo žalostna noč za celotno družino Trump,” je zapisal na Instagramu in dodal, da je mati njegove soproge “odšla na čudovit kraj na nebu”. Ob tem jo je označil za neverjetno žensko, ki jo bodo pogrešali.

Amalijo Knavs so najbližji pogrešali že med božičnim in novoletnim praznovanjem v kraju Mar-a-Lago na Floridi, kjer sta živela z možem Viktorjem. Že takrat naj bi bila namreč zaradi hude bolezni v bolnišnici v Miamiju, poročajo slovenski mediji. Svojo hčer je pogosto spremljala med njenimi dolžnostmi prve dame. Leta 2018 sta z možem tudi postala ameriška državljana.

Knavsova, slovenska priseljenka in nekdanja delavka v tekstilni tovarni, in njen mož Viktor sta Melanijo Knavs vzgajala v podeželskem slovenskem mestu, preden se je začela ukvarjati z manekenstvom in se leta 1996 preselila v New York, kjer je spoznala in se nato poročila z Donaldom Trumpom.

Njeni starši so se pozneje naselili v ZDA kot stalni prebivalci, dokler leta 2018 niso postali državljani . Njihov odvetnik za priseljence je po slovesnosti prisege za The New York Times povedal , da je bila Melania Trump sponzor. Prisegli so prek družinskega imigracijskega sistema, ki ga je nekdanji predsednik pogosto obsojal, ko je bil na položaju, poročajo ameriški mediji.

COMMENTS

Wordpress (0)