Klavzura NSI prinesla salomonsko rešitev: Kandidata NSi na listi za evropske volitve oba Matej Tonin in Ljudmila Novak na drugem mestu – TOPNEWS.si

Klavzura NSI prinesla salomonsko rešitev: Kandidata NSi na listi za evropske volitve oba Matej Tonin in Ljudmila Novak na drugem mestu

Klavzura NSI prinesla  salomonsko rešitev: Kandidata NSi na listi za evropske volitve oba Matej Tonin in Ljudmila Novak na drugem mestu

Vodstvo NSi je na tradicionalnem zimskem posvetu razpravljalo o bližajočih se evropskih volitvah, aktivnostih stranke v letu 2024 in posameznih aktualnih družbenih temah, so sporočili. Med kandidati za evropske volitve sta tudi evropska poslanka Ljudmila Novak in predsednik NSi Matej Tonin. Vrstni red kandidatov na listi bo znan spomladi.

Udeleženci posveta so bili zelo kritični do vlade, ki je v energetskem zakonu napovedala prepoved ogrevanja z lesno biomaso in plinom, in opozorili, da mora biti zeleni prehod razumen in za ljudi tudi finančno vzdržen. V zvezi s tem je bila izražena podpora sklicu referenduma, če bo vlada ignorirala pozive k zdravi pameti, so po koncu posveta sporočili iz NSi.

Vodstvo NSi je opozorilo tudi na vse številčnejše ilegalne prehode meje in nedopustne incidente, do katerih prihaja predvsem v bližini azilnih domov in pozvalo k boljšemu upravljanju ilegalnih migracij ter zagotavljanju varnosti. Udeleženci posveta so še ocenili, da bo morala Evropska unija storiti več za ohranitev evropskega načina življenja in zaostriti azilne postopke, ki jih številni ilegalni migranti zlorabljajo, da ostajajo v Evropski uniji.

“NSi se enotna in povezana podaja na volitve v Evropski parlament, kjer želimo nastopiti z močno listo,” so zapisali. Na posvetu so bili predstavljeni kandidati, ki bodo nastopili na listi NSi, med njimi sta tudi Ljudmila Novak in Matej Tonin. “Vrstni red kandidatov na listi NSi, vključno z nosilcem oz. nosilko, bo znan spomladi,” so zapisali.

Novak svoje kandidature ne pogojuje več s prvim mestom na kandidatni listi, so za STA potrdili v stranki.

Za STA so potrdili še, da bo na listi tudi podpredsednica NSi Vida Čadonič Špelič. Med evidentiranimi kandidati pa so še vodja poslanske skupine NSi Janez Cigler Kralj, predsednik sveta stranke Jernej Vrtovec in župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa.

COMMENTS

Wordpress (0)