Ona ali on: Robert Golob, Tina Gaber in Borut Pahor skupaj na Radiu 94, ki je priznanje On 2023 podelil strastnemu ljubitelju kolesarstva Robiju Jenku iz Ilirske Bistrice – TOPNEWS.si

Ona ali on: Robert Golob, Tina Gaber in Borut Pahor skupaj na Radiu 94, ki je priznanje On 2023 podelil strastnemu ljubitelju kolesarstva Robiju Jenku iz Ilirske Bistrice

Ona ali on: Robert Golob, Tina Gaber in Borut Pahor skupaj na Radiu 94, ki je priznanje On 2023 podelil strastnemu ljubitelju kolesarstva Robiju Jenku iz Ilirske Bistrice

Poslušalci postojnskega Radia 94 so odločili, da priznanje On 2023 tokrat prejme strasten ljubitelj kolesarstva Robi Jenko iz Ilirske Bistrice. Priznanja Ona On je radio prvič podelil leta 1995, le leto po ustanovitvi radijske postaje, zato je tokratna slovesnost minila tudi v znamenju praznovanja jubileja.

Robi Jenko je vodja kolesarske sekcije pri Košarkarskem klubu Plama-Pur iz Ilirske Bistrice, v Kolesarskem klubu Meblojogi Pro-concrete pa dela kot športni direktor, kjer je od leta 2018 zadolžen za razvoj mladih kolesarjev. V domači Ilirski Bistrici kot sodelavec tamkajšnjega turistično informacijskega centra razvija nove kolesarske produkte.

Kot so sporočili organizatorji dogodka, je nagrajenec Robi Jenko prepričan, da je kolesarstvo več kot šport, saj “človeka dela boljšega, ga nauči discipline in premagovanja težav ter ga, kot zunanji šport, vključuje v naravo”. Vendar ne želi promovirati le športa, pač pa tudi lepote Občine Ilirska Bistrica. Slednja tudi zaradi njegovih prizadevanj postaja privlačna kolesarska destinacija.

Za Radio 94 pa je Jenko povedal, da je pred njim še en velik izziv. Želi namreč, da kolesarjenje, naj bo posamično ali organizirano, ljubiteljsko ali profesionalno, spodbudi raznolike turistične ponudnike iz celotne regije k medsebojnemu sodelovanju.

Na nocojšnji prireditvi v Postojni je Gospodarska zbornica Slovenije podelila priznanje družbi Kolektor ATP iz Postojne, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pa podjetju TALG iz Petkovca pri Logatcu, ki se ukvarja s predelavo lesa.

Regionalna radijska postaja Radio 94 pokriva predvsem območje primorsko-notranjskih občin Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Cerknica, Loška dolina, Bloke in Logatec, precejšen del Ljubljanske kotline, z digitalno radijsko frekvenco DAB pa celoten zahodni del države. Leta 2018 je postal lokalna radijska postaja posebnega pomena. Osrednje praznovanje 30-letnice bodo pripravili sredi junija.

COMMENTS

Wordpress (0)