Skrivnost revolverja colt 45 na mizi predsednika Vrhovnega sodišča Miodraga Đorđevića zaradi katerega sta Janša in Bavčar prišla v kontradikcijo – TOPNEWS.si

Skrivnost revolverja colt 45 na mizi predsednika Vrhovnega sodišča Miodraga Đorđevića zaradi katerega sta Janša in Bavčar prišla v kontradikcijo

Skrivnost revolverja colt 45 na mizi predsednika Vrhovnega sodišča Miodraga Đorđevića zaradi katerega sta Janša in Bavčar prišla v kontradikcijo

V Dnevnikovem Objektivu je bil v soboto objavljen intervju s predsednikom Vrhovnega sodišča Miodragom Đorđevićem. Za šok ob branju  branju intervjuja s predsednikom vrhovnega sodišča Miodragom Đorđevićem v sobotnem Objektivu je  kriva fotografija iz katere je razvidno  , da ima prvi mož sodne veje oblasti na pisalni mizi revolver colt 45.

Kot so po objavi intervjuja zapisali na Dnevniku, naj bi imela sicer “pravica v eni roki meč (v drugi pa tehtnico ali zakonik) in ne strelnega orožja”.

Ob tem pa so spomnili na Đorđevićevo pojasnilo izpred več kot desetletja, ko je v pogovoru za Nedeljski dnevnik dejal: “Brez skrbi, gre za repliko, verno kopijo, ki pa ne dela. Spomin na študij v ZDA,” je Đorđević že pred več kot desetimi leti v pogovoru za Nedeljski dnevnik pojasnil novinarju Cirilu Brajerju.  “Če je kdo zato pomislil, da poleg prvaka opozicije (Janeza Janšo) zdaj še predsednik vrhovnega sodišča Slovence poziva k orožju, naj vas vendarle pomirimo,” so zapisali v Dnevniku.

Vendar nič ni pomagalo pojasnilo, da gre za repliko in ne pavi  revolver colt 45. Duh je ušel iz steklenice. Čeprav je Igor Bavčar včeraj  v nasprotju  z zapisom Janše  na predstavitvi knjige Igorja Omerze  povedal ravno nasprotno, da je razorožil, oziroma pobral orožje zaposlenim v SDV-ju, je Janez Janša nas družbenem omrežju X zapisal: “Tik pred 1. večstrankarskimi volitvami l. 1990 je Kučanov režim množično delil osebno orožje in dovoljenja za nošenje vsem zvestim pripadnikom, ki tega še niso imeli:Sodelavcem Udbe, oficirjem JLA, funkcionarjem ZKS, sodnikom, tožilcem ipd. Oboroženi so do zob. Tudi @vrhovno”.

“Nisem imel drugega orodja takrat, upokojil sem nekaj čez 300 skoradja 400 ljudi, ki so delali na domači problematiki od 800 kolikor je bilo zaposlenih in kiso bili v času ko so bili upokojeni na višku svojih človeških sposobnosti… Potem ko sem upokojil teh 400 ljudi, odvzel jim orožje, ker jih je blazno prizadelo in policijska pooblastila, ki so jih imeli je v parlamentu opozicija, Smole, Bekeš napovedala interpelacijo zoper mene, ampak ni šla v to ”   pa je včeraj na predstavitvi knjige Igorja Omreze Igor bavčar – Deviacija povedal nekdanji  sekretar za notranje zadeve Igor Bavčar.

COMMENTS

Wordpress (0)